Dator > hur man skriver ut på film eller polypropen

 • hur man skriver ut på film eller polypropen


 • Att göra utskrifter på film används för att kräva ett mörkrum, men digital teknik har gjort det enkelt att göra det hemifrån. Med hjälp av en dator och en skrivare, kan bilder skrivas ut filmer specialitet öppenhet som har belagts att acceptera bläck. Filmen kan användas för att skriva ut grundläggande bilder för användning med en öppenhet projektor eller skapa högkvalitativa fotografier för konst applikationer

  Du behöver:. .
  Dator med digital bildbehandling programvara
  Bläckstråleskrivare.
  OH-film.
  Hög kvalitet filer av bilder för utskrift.


  1.
  Öppna upp din bildfil i bildprogram. En grafisk bild bör ha en upplösning av minst 150 ppi (pixlar per tum). En fotografisk bild bör vara minst 300 ppi för en detaljerad återgivning.
  2.
  Justera bilden för önskad färg och kontrast. En testutskrift kan behöva göras för att bestämma hur nära din skärm representation av bilden matchar vad skrivaren kommer att producera.
  3.
  Justera bilden för önskad färg och kontrast. En testutskrift kan behöva göras för att bestämma hur nära din skärm representation av bilden matchar vad skrivaren kommer att producera.
  4.
  Ladda OH-film beläggning uppåt i skrivaren . Instruktionsbladet med filmen kommer att förklara vilken sida som är den utskrivbara sidan. Detta är vanligtvis bestäms av en hack-märke i en viss hörn, eller en något-mjölkaktig se till utskrivbara sidan. Vissa skrivare kan ha en speciell laddning fack för media som inte är typisk papper, så konsultera din skrivare manualen om det är problem att ladda filmen.
  5.
  I bildhanteringsprogram, välj "Print" och välj sedan "sidan alternativ. " Detta kommer att ta upp en dialogruta som är specifik för din skrivare.
  6.
  Välj den typ av material som är tryckt på under "papper alternativ. " Instruktionsbladet med filmen kan tyda på en viss typ av media baserat på din skrivare tillverkare. Om inga instruktioner, välj "Photo Film", eller i avsaknad av denna möjlighet att välja "blankt papper. "
  7.
  Välj utskriftskvalitet. En grafisk bild kan skriva bra på en måttlig kvalitet inställning, även om fotografier bör använda högsta kvalitet foto inställning.
  8.
  Tryck ut. Om bilden kommer ut ur skrivaren ser ut som en vattnig klump, filmen var lastas på de icke-utskrivbara sidan. Försök inte att återanvända detta blad av film, använda ett nytt blad på rätt sida. När ut korrekt, bör filmen låg orörda för att torka. Detta tar vanligtvis ungefär en halvtimme, eller fastställs av filmen instruktionsbladet.

  Tips och varningar


 • Många butiker säljer OH-film som är avsedd för användning med en laser kopiator. Film som är utformad särskilt för bläckstråleskrivare kommer att skapa bilder med hög kvalitet än laser kopiator film. Inkjet OH-film finns på vissa butiker foto leverans, eller kanske måste beställas online via en professionell foto leverantör. Traditionella OH för användning med markörer fungerar inte heller för denna process.
 • Inkjet OH-film kan köpas som 8,5 tum med 11 tums duk, eller i större storlekar eller rullar för stora format bläckstråleskrivare. Var försiktig när du klipper ner stora bitar till mindre, som med något-trasiga kanter kan fastna ett skrivhuvud och orsaka skador på skrivaren.
 • att göra ett provtryck för att bestämma färg och kontrast kvalitet markerar du bara en liten del av bilden, kopiera och klistra in den i en ny fil. I dialogrutan för att skriva ut det här lilla bilden, kan du justera sin position på skärmen till det övre vänstra hörnet, så att den bit av filmen kan återanvändas i flera testsyfte.
 • Om bildfiler inte det minsta rekommenderade upplösningen, helt enkelt ändra upplösningen i bildprogram inte kommer att automatiskt förbättra kvaliteten. Bilden kan behöva återskapas, eller bilden källan skannas på lämplig upplösning.
 • Om en film är speciellt framtagen för en laserskrivare, inte lägga den i en laserskrivare, som exponering för laserns värmeelement kan skada skrivaren.

Previous:hur du ansluter en IDE till SATA Next:felsökning av en DSL Internet-anslutning

Relaterade artiklar


 • hur du tar bort nyckeln i en Dell Inspiron laptop
 • Felsökning dator ljud nätaggregat
 • hur man byter Acer Aspire 5100 moderkort
 • hur man fixar en DVD-brännare en dator kommer inte att erkänna
 • hur man rengör en Epson 7800 skrivhuvud
 • hur man skapar usb startdiskett i Vista
 • hur man byter en Toshiba laptop’s gb
 • hur man installerar ett PCI standard RAM controller
 • Faxa med en Mac Bluetooth-modem
 • hur man ansluter en Dell stationär dator till en RCA-TV