Dator > hur man installerar en Intel Pentium-processor

 • hur man installerar en Intel Pentium-processor


 • Pentium raden av processorer från Intel ingår fyra olika typer av single-core-processorer och en dual-core processor. Medan endast den ursprungliga processorn i sortimentet var känd som "Pentium" (de processorer som följde hette Pentium II, Pentium III, Pentium 4 och Pentium D), är Pentium namnet som nu används av Intel för att hänvisa till produktlinjen som helhet. Installationen skall vara samma, oavsett om du installerar en sann Pentium-processor eller installera en nyare processor av Pentium linjen.

  Du behöver:
  Phillips skruvmejsel
  . Platt skruvmejsel.
  Termisk pasta.
  Termisk pasta remover.
  Bomullstussar eller kompresser.


  1.
  Stäng av datorn, koppla bort den från sin grenuttag eller utlopp när avstängningen är klar. Tryck på strömbrytaren en gång efter att datorn har varit urkopplad, ta bort någon makt som kan vara kvar i datorns nätaggregat eller andra komponenter.
  2.
  Ta bort skruvarna på baksidan av dator som håller den vänstra sidopanelen på plats. Skjut panelen mot baksidan av datorn för att ta bort den, sedan försiktigt lägga datorn på dess högra sida så att du kommer att få lättare tillgång till moderkortet och processorn.
  3.
  Leta reda på processorn, som bör vara strax ovanför mitten av datorns moderkort. Det kommer att bli antingen en metall kylfläns eller en kombination av en kylfläns och en fläkt monterad ovanpå processorn.
  4.
  Koppla bort processorfläkten från moderkortet (om en fläkt finns) och ta försiktigt bort skruvarna som håller kylflänsen på plats. Om en metall bar passerar genom kylflänsen för att säkra den på plats, använd en platt skruvmejsel som placeras i en öppningen på fältet så att det lossnar från sin låsning post.
  5.

  Lyft ut fläkten eller kylflänsen försiktigt ur datorn fall, utsätta processorn under. Använd bomull bollar eller kompresser att tillämpa termisk pasta plockaren att den del av kylflänsen som gör kontakt med processorn, ta bort all grå eller svarta termisk pasta som är synlig.
  6.

  Lyft spaken som håller Pentium-processorn på plats. Om ett omslag användes för att bidra till att säkra processorn, lyft täcka upp så att den inte längre blockerar processorns bort. Ta försiktigt bort den befintliga processorn.
  7.
  Placera den nya Pentium-processor på moderkortet processor uttag, se till att den är korrekt justerade. Lås processorn på plats med moderkortets spärrspaken (och processor täcka, om man är närvarande).
  8.
  Placera en droppe av termisk pasta i centrum av den exponerade metallen toppen av processorn, placera sedan kylfläns eller fläkt ovanpå processorn. Flytta kylflänsen mycket lite i några olika riktningar för att säkerställa att termisk pasta är jämnt mellan den och processorn, sedan fast den till moderkortet med hjälp av skruvarna som tidigare togs bort. Anslut fläkten igen om du tidigare unplugged det, och resecure metall låskolven av kylflänsen om det finns en.
  9.
  Ställ in datorn rätt igen och ersätt den vänstra sidopanelen. Anslut datorn och trycker på strömbrytaren, tryck och håll anges på tangentbordet på den initiala startbilden så att BIOS setup.
  10.
  Kontrollera BIOS-konfigurationen för att säkerställa att den nya processorn ordentligt har identifierats. Göra ändringar i inställningarna vid behov. Tryck på "F10"-tangenten (eller annan anges nyckel) för att spara de nya inställningarna och avsluta, så att datorn att starta om och starta operativsystemet.

  Tips och varningar


 • Se till att den nya processorn som du köper matchar socket typ som finns på datorns moderkort. Processorer och moderkort av olika typer uttaget kan inte användas tillsammans.
 • Om du installerar en Pentium-processor på ett moderkort som inte för närvarande har en processor installerad kommer stegen i stort sett samma, men du behöver inte ta bort kylflänsen eller processorn före installationen.
 • Undvik statisk urladdning som kan skada känslig datorkomponenter genom att förbli i kontakt med en metall del av datorns hölje hela tiden eller genom att bära en anti-statisk armband för att hålla dig jordad.

Previous:hur du ansluter en IDE till SATA Next:rensar internethistoria på en Mac

Relaterade artiklar


 • hur man väljer datorskärmar
 • hur man gör musen funktioner fungerar i spel
 • hur du ändrar pappersstorlek på en HP-skrivare
 • hur räntan skrivare
 • hur man använder IPAD som en digital fotoram
 • hur du uppgraderar laptop chipset
 • hur du ställer in en IP-adress på en HP LaserJet 8000
 • hur man köper en ersättare stationär eller bärbar
 • Hur du sätter en vhs till en DVD
 • hur man rengör glaset på en Canon scanner