Dator > hur man installerar en IBM hårddisk inuti en Dell-dator

 • hur man installerar en IBM hårddisk inuti en Dell-dator


 • Flytta hårddiskar mellan datorer är ett av de enkla sätt att migrera data från en gammal dator till en ny. Hårddiskar är handelsvara hårdvarukomponenter-alla företag köper sina hårddiskar från samma tillverkare och installera dem i sina egna maskiner. Den här artikeln förutsätts du lägger en SATA (Serial ATA) köra in din Dell-dator, som för IDE-enheter var i allmänhet ersatts i datorn marknaden från 2004 till 2005

  Du behöver:. .
  En IBM hårddisk
  Stjärnskruvmejsel.
  AY splitter för en intern strömkabel (stationär dator bara).
  En Serial ATA (SATA) kabel.


  1.
  Jorda dig själv genom att röra vid något metalliskt innan du rör vid enheten. Stänga av dator från Dell.
  2.
  Öppna fallet med Dell-datorn och leta efter hårddisken. På en bärbar dator kommer tillgången plattan för hårddisken vara på undersidan av datorn, på en låda eller Miditower fall kommer enheterna vara placerade mot datorns framsida
  3. .
  Sätt in enheten till ett öppet enhetsfacket. Se till att sidan av enheten med en rad stiftskontakter ansikten baksidan av ärendet i en stationär maskin. Använd skruvar som medföljer enheten (de är 6-32 UNC skruvar i fall du behöver köpa reservdelar) för att säkra enheten i enhetsfacket.

  På en bärbar dator, den plats där enheten sätts vanligtvis upprättas så att enheten endast kan gå på ett sätt, och kontakterna kommer att radas upp.
  4.
  Koppla in SATA-kabeln till hårddisken i en stationär dator genom att sätta i slutet med hålen över stiften exponeras på bakkanten av enheten. Anslut sedan den andra änden av SATA-kabeln till motsvarande plats (med synliga stift) på moderkortet, där hårddisken regulatorn.

  SATA-kabel är inställd så att den bara kan plugga in ett sätt för varje förbindelse, och det spelar ingen roll vilken ände av kabeln ansluts till enheten och som pluggar änden i moderkortet . bägge ändar är identiska

  på en bärbar dator, är detta steg onödigt, eftersom de flesta bärbara datorer kan bara ta en hårddisk
  5
  Leta efter. . grupp av ledningar som kommer från från datorns nätaggregat, kommer det att finnas ett antal kontakter från dem. Ta kabeln y splitter och koppla in den i en av elledningarna, att kontakterna har bara ett sätt att de passar ihop. Ta den andra änden av Y splitter och koppla in den i motsvarande anslutare porten på SATA-enheten, igen, det finns bara en väg att kontakterna går ihop. SATA strömkontakter är mycket mindre än de vanliga interna strömkontakter, och de överensstämmer med portarna på baksidan av enheten.
  6.
  Slå på datorn och klicka på "Den här datorn "i Windows. Du bör se den nya enheten, det kommer att tilldelas en enhetsbeteckning, som vanligtvis kommer att bli nästa oanvända enhetsbeteckning på ditt system. Inga ytterligare drivrutiner behöver installeras. Du ska kunna bläddra i uppgifterna bort av IBM-enheten, och förutsatt att Dell hårddisken fortfarande är ansluten, kommer du att kunna starta normalt. Om du behöver ändra startordningen av hårddiskarna, se det andra "resurser" länk för mer information.

  Tips och varningar


 • I händelse av att IBM hårddisk som du försöker att installera är mer än fem år gamla, titta på den första länken i "Resurser" för en steg-för-steg guide om hur man installerar IDE-enheter. Du kanske också vill överväga att ha en dataport migration service informationen över från den gamla enheten till en nyare. Nyare hårddiskar är betydligt snabbare än den äldre IDE-diskar de ersatte, och de har också mycket mer utrymme.
 • I händelse av att du inte har en ledig plats moderkort controller (som kan hända om du har mer än fyra hårddiskar på datorn), besluta vilka befintliga enheten du kan koppla ur för att ersätta det med det nya. Dra inte ut enhet som är ansluten till SATA porten "1", som det är den datorn startar från.

Previous:hur du ansluter en IDE till SATA Next:hur man bygger dator säkerhet för ett företag

Relaterade artiklar


 • Hur man testar en USB-kabel
 • hur man kommer åt USB-enheten på en Dell Dimension XPS R400 pc
 • hur du skriver ut kuvert på mac leopard
 • Så här åtgärdar du papperstrassel i en Canon-skrivare
 • information om iMac-datorer
 • hur man byter skal på en bärbar dator
 • hur man fyller en Canon bläckstråleskrivare
 • historia handdatorer
 • FAQ: DVD brännare drivrutinsuppdateringar
 • hur att fylla HP 56 bläckpatroner