Dator > hur man installerar en DVD-brännare i en HP Pavilion 9680c

 • hur man installerar en DVD-brännare i en HP Pavilion 9680c


 • HP Pavilion 9680c utformades som ett bra allmänt ändamål hemdator, så att användarna kan utnyttja både en 3. 5 "diskettenhet och en CD-eller DVD-enheten. Tyvärr kan användare som fortfarande äger en paviljong 9680c hitta avsaknaden av en DVD-brännare något begränsande. Eftersom Pavilion 9680c: s fall har utformats med endast en enda optiska enhetsfacket installera en DVD-brännare kräver att befintliga CD-eller DVD-enheten som ska bort. Byte av befintliga enheten med en DVD-brännare är inte svårt dock och kan i allmänhet ske på mindre än 30 minuter.

  Du behöver:
  Phillips skruvmejsel
  . DVD-brännare.
  DVD-brännare drivrutiner från tillverkaren (antingen på skivan eller laddas ner från tillverkarens hemsida).


  1.
  Öppna Start-menyn, högerklicka på "Den här datorn" eller " Dator "inresa och välja" Egenskaper "i snabbmenyn som öppnas. Klicka på "Enhetshanteraren"-knappen på fliken "Maskinvara" i fönstret Egenskaper, expandera sedan "DVD /CD-ROM-enheter" notering när Enhetshanteraren öppnas. Högerklicka på den enhet som du kommer att ta bort och välj "Avinstallera" från snabbmenyn för att ta bort enheten programvara från datorn.
  2.
  Stäng av paviljongen 9680c och koppla den. Tryck på strömbrytaren en gång för att säkerställa att det inte finns någon ström lagras i strömförsörjningen.
  3.
  Ta bort skruvarna från baksidan av datorn som håller sidorna på plats, skjut sedan tillbaka panelerna att ta bort dem från datorn fallet. Ta bort frontpanelen och genom att dra försiktigt på frontpanelen i fallet, ta bort den också.
  4.
  Dra ur datakabeln och strömkabeln från baksidan av det aktuella cd eller DVD-enhet. Du bör också ta bort skruvar som håller CD-eller DVD-enheten på plats, att ställa dem åt sidan så att de kan användas igen senare.
  5.
  Ta bort den nuvarande CD-eller DVD-enhet genom att dra det framåt ur enhetsfacket att det är installerat i. När det har tagits bort, skjut försiktigt ny DVD-brännare i samma enhetsfacket.
  6.
  Rada upp skruvhålen i paviljongen 9680c: s fall med de gängade hålen på sidan av DVD-brännaren. Skruva fast enheten med hjälp av skruvarna som tidigare togs bort.
  7.
  Anslut datakabeln och strömkabeln som du kopplas bort från den tidigare enheten i ström och data portar på baksidan av den nya DVD-brännaren. När kablarna har säkerställts att byta front och sidopaneler av paviljongen 9680c.
  8.
  Anslut datorn och trycker på strömbrytaren för att slå på den. Låt operativsystemet att känna igen den nya hårdvaran som har installerats och installera tillfälliga drivrutiner för den.
  9.
  Kör DVD-program brännare installation som medföljde enheten eller som du hämtat från tillverkarens webbplats. Starta om datorn när programmet har installerats uppdaterade drivrutiner och annan programvara som kan innefattas i installeraren.

  Tips och varningar


 • hålla kontakt med en metall del av datorns hölje eller bära ett anti-statiskt armband för att förhindra oavsiktlig statisk elektricitet som kan orsaka allvarliga skador på din Pavilion 9680c inre komponenter.

Previous:hur du ansluter en IDE till SATA Next:hur du ansluter den seriella ATA-kabel

Relaterade artiklar


 • hur du gör din laptop batteri pågå ännu längre
 • hur du uppgraderar laptop chipset
 • hur du tar bort bakgrundsbelysningen för din Dell 600m laptop
 • hur till återvinna bilder från en överskrivna CD
 • hur man byter en Toshiba hårddisk till en standard enhet
 • hur man gör musen funktioner fungerar i spel
 • Vilken typ av chip gör en dator fungerar?
 • hur du låser skärmen rotation på IPAD
 • hur kan jag skicka ett fax via modemet?
 • hur du ställer in Windows för fax