Dator > hur man byter en strömförsörjning på en LCD-monitor

 • hur man byter en strömförsörjning på en LCD-monitor


 • Ett nätaggregat i en LCD-monitor ger energi för skärmen för att slå på och visa bilder. När nätaggregatet (PSU) går dåligt, börjar bildskärmen fungerar dåligt eller inte ström. En av de främsta anledningarna nätaggregat fel är på grund av skadad kondensatorer, ofta nog, som ersätter den trasiga strömförsörjningen är ett enklare alternativ än att försöka fixa kondensatorerna

  Du behöver:
  Bruksanvisning
  . . Skruvmejsel.
  Flat-tippas genomföra.


  1.
  Koppla ur kabeln monitorn. Du ska aldrig försöka att plocka isär en elektronisk komponent utan att först tar bort den från dess direkta strömkällan.
  2.
  Ta bort skruvarna från baksidan av skärmen och längs kanten av skärmen. Beroende på tillverkare och modell, kommer LCD-monitorer har skruvarna på olika delar av skärmen kropp. När skruvarna är av, använda en platt spets verktyg, såsom en kniv eller en skruvmejsel för att bända bildskärmen öppen genom lossnar de två halvorna, vara noga med att inte slita kablar som förbinder de två halvor.
  3.
  Leta nätdelen och ta sitt metallhölje av. Än en gång kommer olika modeller av LCD-monitorer har enheten placeras på olika platser. Med hölje ogjort, dra kablar som förbinder nätaggregatet med andra interna komponenter. Markera de kablar som du kopplar från strömmen -. . Måste du koppla in dem igen till den nya enheten
  4
  rubba strömförsörjningen från sin egen brygga. I vissa bildskärmar kan du behöva ångra skruvarna som håller nätaggregatet på plats. Kom ihåg riktningen på enheten som den var placerad, eftersom du måste sätta in den nya enheten på exakt samma sätt.
  5.
  Sätt i det nya nätaggregatet i dockan och skruv det på plats. Om du inte har ett nytt nätaggregat, läsa etiketten på det befintliga för att beställa en ny från tillverkaren eller från en tredjepartsleverantör. Skaffa en strömförsörjningsenhet som är kompatibel med din LCD-skärm, aldrig försöker använda en generisk reserv. Efter att ha installerat den nya enheten, koppla in kablarna precis som de var i den gamla enheten.
  6.
  Sätt nätaggregatet höljet igen och montera LCD-skärmen ram. Försiktigt lås de två halvorna på monitorn stängs, vilket gör att du har anbringas alla kablar som du unplugged att ta skärmen isär. Stäng höljet, tucking bort alla kablar snyggt så att de inte får i vägen för skärmen höljet.
  7.
  Sätt alla skruvar igen. När detta är gjort bör du ha några överblivna bitar (skruvar eller kablar).

  Tips och varningar


 • Se din LCD-skärm manual för alla rekommendationer eller råd från tillverkaren i fråga demontering. Ta reda på var skruvarna och lokaler för alla låsanordningar används för att fästa de två halvorna av höljet. Följ instruktionerna (om någon) nära.
 • Don't försök att ersätta strömförsörjningen om du inte är helt säker på att delen är trasig. Strömförsörjningsenheter är farliga komponenter, eftersom de kan vålla allvarlig skada eller skada skärmen går att reparera om den hanteras felaktigt.

Previous:hur du ansluter en IDE till SATA Next:hur man byter en Dell Dimension 3000 moderkort

Relaterade artiklar


 • konkurrenter av Kindle
 • Hur får jag min dator att känna igen min micro sd-kort?
 • hur du installerar minne i en Dell Dimension 8400
 • felsökning av en satellit Toshiba CD-RW i Vista
 • hur man fixar "tidigare fläktfel" på en dator
 • hur man installerar en HP 5610v skrivare
 • Hur vet jag vilken modell dator jag har genom att bara titta på moderkortet?
 • hur du uppgraderar BIOS på Eee PC 900 med XP
 • Hur man väljer ett grafikkort pci
 • felsökning av en VTECH tote & Go laptop plus