Dator > hur man byter cpu på min Acer Aspire 3002lci laptop

 • hur man byter cpu på min Acer Aspire 3002lci laptop


 • Din bärbara dator CPU (Central Processing Unit), eller processor, är en viktig del av maskinvaran i din bärbara dator. Det processer varje kommando datorns programvara ger det att genomföra. Ju snabbare CPU, desto snabbare väsentliga funktioner i din dator programvara bearbetas. Acer Aspire 3002Lci levereras med en 1,6 GHz CPU-enhet. Lyckligtvis är det inte särskilt svårt att uppgradera Acer Aspire CPU eftersom det kräver bara lite tekniska kunskaper om din bärbara dator

  Du behöver:.
  Phillips skruvmejsel.
  Platt skruvmejsel.


  1.
  Koppla ur strömkabeln och ta ut batteriet och alla diverse kablar och kringutrustning från din bärbara dator. Se till att du arbetar på en ren och stadigt underlag.
  2.
  Placera den bärbara datorn nedåt sedan bort de tre Phillips skruvar ligger nära den bakre kanten av den bärbara datorn i närheten av gångjärnen . Lägg skruvarna åt sidan.
  3.
  Placera den bärbara datorn uppåt och öppna den bärbara datorn så långt det går. Använd en liten platt skruvmejsel för att bända upp den bärbara datorns tangentbord bezel. Tangentbordet ramen är en liten plast remsa mellan tangentbordet och LCD-skärmen. Helt ta bort ramen och ställ den åt sidan. Detta kommer att visa två Phillips huvud skruvarna till tangentbordet på plats.
  4.
  Bort de två Phillips skruvarna från den bärbara datorn ram. Lyft tangentbordet ur den bärbara datorn bas och ställ in den nedåt över handledsstödet och styrplattan. Koppla bort flatkabeln tangentbordet ansluts till den bärbara datorns logikkort.
  5.
  Ta bort de fyra Phillips huvud skruvarna den bärbara datorn gångjärn på LCD-skärmen. Ta bort skärmen, kopplar på LCD-skärmen kabeln från den bärbara datorn och försiktigt LCD-skärmen åt sidan.
  6.
  Avskaffa de återstående Phillips huvud skruvarna till övre laptop luckan. Lyft upp locket koppla sedan styrplattan kabeln från moderkortet. Lyft den övre luckan från den bärbara datorn och ställ den åt sidan.
  7.
  Avskaffa de återstående Phillips skruvarna från moderkortet. Skjut DVD-enhet från dess enhet facket och ställ den åt sidan.
  8.
  Ta bort de fyra Phillips huvud som sitter på kylflänsen. Kylflänsen är en stjärnformad bit metall ansluten till en lång bit av koppar. Ta kylflänsen från den bärbara datorn och ställ den åt sidan.
  9.
  Använd en Phillips skruvmejsel för att vrida låsskruven på CPU. Detta gör att du kan koppla bort processorn från kontakten på logikkortet. Lyft CPU ur logikkortet och lägg den åt sidan.
  Tio.
  Installera den nya processorn genom att upprepa steg 1 tom 9 i omvänd ordningsföljd.


Previous:hur du ansluter en IDE till SATA Next:hur man bygger en längre sträcka wifi antenn

Relaterade artiklar


 • Hur kontrollerar jag att batteriet i en stationär dator?
 • Hur man använder en USB som en diskett
 • Lägga till en Bluetooth-chip till en dator
 • hur du ändrar skrivarens språk på en HP 3845
 • hur man ansluter en Microsoft Wireless Notebook Optical Mouse 3000
 • hur du uppgraderar BIOS på Eee PC 900 med XP
 • DVD R vs DVD RAM
 • steg för steg instruktioner för laptop står
 • hur man återställer Kodak 5300 bläcknivåer
 • hur man använder ett externt USB-tangentbord med en bärbar dator