Dator > hur man ansluter en bärbar dator till datorn med en USB

 • hur man ansluter en bärbar dator till datorn med en USB


 • En arbetsgrupp professionellt kan använda en bärbar dator på kontoret under dagen och även ta jobbet hem under kvällen. En student kan lära sig på en bärbar dator i skolan och sedan övergången studier hemma under kvällen. Sådana situationer kan man behöva ansluta en mobil laptop till en stationär. Exempelvis kan processorn på en stationär bli stabilare och snabbare än en bärbar dator, vilket uppstår behov att överföra filer mellan datorer. En USB-till-USB-kabel, som ibland kallas en USB-bro, kan hjälpa dig att upprätta en anslutning mellan två datorer, som möjliggör fildelning och överföring.

  Du behöver:
  Microsoft Windows XP eller nyare operativsystem
  . USB-till-USB-datakabel (bro).
  USB-till-USB-kabel "native programvara".
  Internet (tillval).


  1.
  Besök en lokal eller online elektronik återförsäljare att köpa ett USB-till-USB-datakabel. Se till att paketet innehåller installationsprogram och drivrutiner hemma i kablage hårdvara. Läs paketet noggrant, eftersom terminologin skiljer sig något mellan tillverkare av USB-till-USB-kablar. Nyckelord för att leta efter är "USB-till-USB-kabel", "USB-kabel bro" och "USB-nätverkskabel. "

  Liknar vikten av en router eller switch på ett Ethernet-nätverk, en USB-till-USB-kabel har kretsarna längs mitten av kabeln medhjälp i dataflödet.
  2.
  Installera program och drivrutiner. Följ tillverkarens anvisningar för installation av USB-till-USB-kabel programvara. Se till att installera programmet på båda datorerna.
  3.

  Anslut USB-till-USB-kabeln till USB-portarna på båda datorerna Fokusera på en dator först, så att operativsystemet att erkänna sambandet. tecknar en anslutning sker ser pop-up informativt ballonger i Aktivitetsfältet och hör ljud /varningar.

  Om programvaran dyker upp automatiskt lämna det upp. Om programmet inte dyka upp, hitta på ikonen i "Alla program" på "Start-menyn. " Duplicera det här steget på den andra datorn.
  4.
  Läs programvaran. Programvaran gränssnitt för USB-till-USB-datakabeln hårdvara skiljer mellan tillverkare, men begreppet med kabeln är intuitivt och liknande över beslutsfattare. När programvaran öppnas, kan en anslutning fastställa automatiskt. Om inte, leta efter språk i programvaran menyerna relaterade till termen "Connect" som det viktigaste målet av kablarna är att koppla två datorer tillsammans.

  Dessutom kommer programmet profil både datorer i en split, sida vid sida rutan mode, visar filer för varje dator.
  5.
  Flytta data . Filer och mappar kan flytta från dator till dator, dela hårddiskar. Klicka in och ut i mappar för att utforska innehållet. Dra och släpp mappar och filer mellan datorer på samma sätt som på en enda dator. Högerklicka på filer och mappar för att exponera snabbmenyer med vanliga funktioner som "Kopiera", "Cut", "Klistra in" och "Flytta".

  Tips och varningar


 • I en situation där du inte har behörighet att installera native mjukvara (i. e. datorer som ägs av arbetsgivare eller av skolor) Microsoft Windows XP och nyare system kan komma att ha "Windows Filöverföring" redan är installerat, som möjliggör anslutning och filöverföring mellan två datorer. Windows-programvara är dock inte lika mångsidig som infödda programvara. För mer information se Resurser.
 • Var noga med att skilja mellan en USB "extension"-kabel (ibland kallad A /A USB-eller A /B USB) och en USB "bro" (USB-till-USB datakabel). Försöker ansluta två datorer med en "förlängning" kabel kan orsaka skador.

Previous:hur du ansluter en IDE till SATA Next:nackdelar med USB-minnen

Relaterade artiklar


 • hur man väljer rätt Intel-processor för en bärbar dator
 • hur man installerar en ny hårddisk för en Dell gx270
 • hur du aktiverar Fn knapparna på din thinkpad
 • hur ändrar bläckpatronen i en HP 4280
 • hur kontrollerna av RAM på en acer aspire 5580
 • hur man ändrar en iMac enhet
 • Hur du tar isär en bärbar dator
 • problem med att öppna sidor med en mus
 • felsökning av en Hewlett-Packard Deskjet 990C
 • hur du ansluter en dator till LCD