Dator > felsökning av en DSL Internet-anslutning

 • felsökning av en DSL Internet-anslutning


 • Om din DSL Internetanslutningen fungerar felaktigt eller har slutat fungera helt, det finns några enkla metoder för felsökning som du kan använda för att koppla upp igen. De flesta DSL-anslutning problem ger anledning av hårdvara eller mjukvara som inte är korrekt installerat, ett felaktigt användarnamn och lösenord eller en lös kabel. Om du försöker dessa grundläggande felsökning tekniker varje gång ditt DSL-Internet-anslutning ger dig besvär, kan du kanske lösa problemet snabbt utan att behöva ringa din Internetleverantör för hjälp.
  1.
  Se till att datorn, DSL-utrustning och annan nätverksutrustning är ordentligt ansluten till elnätet. Stäng av DSL-modemet och stäng av datorn. Ta bort telefonkabeln från modemet. Lämna både DSL-modemet och datorn vara avstängd i minst två minuter. Anslut telefonlinjen tillbaka till DSL-modem. Starta DSL-modemet och datorn igen.
  2.
  Se till att telefonen är ansluten till både DSL-modem och telefonlinjen. Också se till att alla Ethernet-kablar för din DSL-Internet-anslutning är korrekt installerade. Ethernet-kablar ser ut som tjocka telefonkablar med ett större uttag. Kontrollera din manual om det behövs för en riktig anslutningsmetod. Om du fortfarande har problem, pröva att byta Ethernet-kablar. Se också till att DSL-filter är installerade på varje telefonjack utom ett som ansluter till ditt DSL-modem.
  3.
  Logga in på ditt modem och se till att din DSL Internet användarnamn och lösenord registreras korrekt. Om du inte är säker och skriv in användarnamn och lösenord och spara dem. Om du inte är säker på hur du anger ditt användarnamn och lösenord, kontrollera modemets manual eller fråga din Internet Service Provider för instruktioner.
  4.
  Öppna Kontrollpanelen. I Windows Vista öppnar "Nätverk och Internet. " I Windows XP, öppna "Nätverks-och Internet-inställningar. " Öppna "Internet-alternativ. "Under" Webbhistorik "klickar du på" Ta bort . . . "Ta bort cache av tillfälliga Internet-filer och alla cookies på din dator. Klicka på "Stäng".
  5.
  Högerklicka på "Dator" om du är i Windows Vista eller "Den här datorn" om du är i Windows XP. Välj "Egenskaper. " Välj "Enhetshanteraren". Utöka listan märkt "Modem. " Om din DSL-modemet är listade här och har en gul skylt med ett utropstecken eller ett rött "X", , det innebär att det finns ett problem med enheten. Prova att avinstallera och installera modemet. Om din externa DSL-modemet inte visas i Enhetshanteraren, modemet förmodligen inte behöver installeras i Windows för att fungera.
  6.
  Tillfälligt inaktivera din brandvägg. Om din brandvägg blockerar dig från att ansluta till Internet kan det vara felaktigt installerat eller konfigurerat. Kontrollera att du har bara ett aktivt brandväggsprogram körs vid varje given tidpunkt. Avinstallera och installera din brandvägg för att se om det löser problemet DSL Internet-anslutningen.
  7.
  Kör ett komplett virus och spionprogram med pålitliga programvara. Karantän eller ta bort alla infektioner du hittar på din dator.

  Tips och varningar


 • Om din DSL-modem är ansluten till ett nätverk router, koppla bort routern från makten när du stänger av modemet. Först driva DSL-modemet igen, vänta minst 30 sekunder och anslut sedan routern tillbaka till makten.
 • Om du använder en router eller ett DSL-modem /router kombination enheten ansluter Ethernet-kabeln till en annan port på baksidan av routern kan lösa ditt problem DSL Internet-anslutning.
 • Om du har tappat bort bruksanvisningen till ditt DSL-modem eller router, kan du hämta förmodligen det från din ISP eller från tillverkarens webbplats.
 • Om du kan ansluta på datorn som direkt är ansluten till Internet men inte på andra datorer i nätverket, så är problemet med ditt LAN, inte din DSL-anslutning.
 • Om allt annat misslyckas, tveka inte att ringa din Internetleverantör bidra till att återställa ditt DSL Internet-anslutning.

Previous:hur du ansluter en IDE till SATA Next:hur man få en vägbeskrivning på en IPAD

Relaterade artiklar


 • Hur använder du växla funktioner på datorns tangentbord?
 • hur man byter en logikkortet
 • hur jag ställer in min DSL-modem
 • hur man installerar en webbkamera på en bärbar dator
 • hur man byter en sprucken LCD-panel
 • hur du tar bort papperstrassel från en Dell-skrivare
 • hur man kan återställa en mac till ett tidigare datum
 • hur man startar min dator tillbaka till Windows
 • Felsökning av Canon PIXMA MP750
 • hur man rensa en HP utskriftskö