Dator > fakta om skrivarbläck

 • fakta om skrivarbläck


 • Konsumenterna använda skrivare dagliga på jobbet och hemma för att skriva ut dokument och bilder. Vanligt använda skrivare är laser-och bläckstråleskrivare. Laserskrivare använder tonerkassetter, medan bläckstråleskrivare patroner fyllda med vätska ink. There är bläckpatroner använder miljövänliga bläck på marknaden från och med 2010

  sammansättning Ink

  bläckpatron bläck är gjord av en kemisk bas, färgämnen och tillsatser. De tre grunder som finns är vatten, olja och lösningsmedel petrokemiska. Vatten och petrokemiska lösningsmedel är de vanligaste. Bläck kan innehålla tillsatser för att buffra pH-nivåer, bevara färgen, förhindra avdunstning eller förhindra tillväxt av svamp. Laser tonerkassetter använda torkade toner som innehåller färgämnet och pigment används för att skriva ut bilder.

  Hur färger Made

  De fyra vanligaste färgerna i bläckpatronerna är cyan, gul, magenta och svart. Många färger kan skapas från dessa fyra färger. Svart toner används för utskrift av textdokument. Om en skrivare bara använder cyan, gul och magenta för att skapa en svart handling, är en mörkbrun färg skapas. Användningen av svarta i bläckpatroner minimerar skrivare använder och skapar en mer levande utskrift.

  När bör du byta bläckpatron?

  De flesta skrivare varna konsumenterna när bläcket är låga i cylinderampullen. Generellt varningar dyker upp när du försöker skriva ut dokument. Fann dock PC World Magazine att så mycket som 40 procent av bläck fortfarande var kvar i bläckpatronerna när skrivaren började visa låg-bläck varningar. Experter intervjuades av PC World uppger att låta skrivarbläck köras torr kan orsaka skada på en skrivare, så att en kassett ersätts innan den är helt tom är en bra sak att göra.

  Grön skrivare

  Med tillkomsten av "grön levande", uppfinnare försöker skapa en "grön" bläck som är biologiskt nedbrytbart och miljövänligt. Jeon Hwan Ju skapade Riti inkbox, som använder kaffe eller te drägg som ersättning bläck. Den här skrivaren använder också mänsklig makt dra papperet genom och skapa utskrifter. Resultatet är en sepia-färgad dokument.

  Återvinning patroner

  bläckpatroner kan återvinnas av konsumenterna. Häftklammer och andra butiker som säljer bläckpatroner har återvinna avlämningsplatser för kunderna att göra sig av med sina gamla patroner. När patronerna tas upp, sorteras de oftast genom att tillverkaren skriver eftersom många företag utföra sitt eget återvinningsprocesser. Patronerna är uppdelade och olika metaller som aluminium och järn, separeras från plasten. De råvaror som skapas material används nu för att tillverkaren nya bläckpatroner eller andra produkter.


Previous:hur du ansluter en IDE till SATA Next:hur man köper en refurbished laptop rimligt pris

Relaterade artiklar


 • hur du lägger till minne till en Dell Inspiron b120 laptop
 • Hur konvertera en scsi-SATA-adapter
 • Hur konvertera en mp3-fil med en wma x os
 • Hur man sköter om tablett bärbara datorer
 • hur man fixar en Microsoft trådlös mus
 • hur man fyller en Canon PIXMA iP2600 patron
 • hur man installerar en Creative WebCam NX Pro
 • hur man startar en MacBook Air från en extern USB-enhet
 • Mac G4 laptop skärm felsökningstips
 • hur man byter bläck på en Canon-skrivare