Dator > USB 1.1 vs USB 2

 • USB 1.1 vs USB 2


 • USB, eller Universal Serial Bus, är en standard för att ansluta kringutrustning till datorer. Ursprungligen uppfunnen och utvecklad av Ajay Bhatt på Intel var det första infördes 1996. Idag är det den mest populära gränssnittet för att ansluta kringutrustning till datorer. Standarden fortsätter att utvecklas och förbättras

  USB Teknik

  USB var tänkt som en snabbare, enklare att ansluta och koppla, och lättare att genomföra alternativ till äldre anslutning normer, såsom den seriella eller parallella porten. USB-kablar består av par av tvinnade trådar inne i gummi. Det finns vanligtvis tre single-wire riktning strömmar för bulk dataöverföring, och en ström för kontroll dataöverföring. USB-enheter kontakt genom att kommunicera med en USB-hubb, vanligtvis i en persondator. Navet är ansvariga för att kontrollera flödet av data mellan enheter och datorn.

  Version 1. 0

  Den första versionen av USB var version 1. 0, som släpptes 1996. Det gjorde det möjligt för en maximal dataöverföringshastighet på 12 Mbit /s (megabit per sekund). Men det fanns fel i genomförandet, och endast ett fåtal 1,0 enheter producerades innan USB 1. 1 släpptes, vilket det fastställs ett problem.

  USB 1. 1

  USB 1. 1 var den första stora revideringen av USB som fick stor popularitet . Det tog över marknaden, omkörning desto snabbare FireWire /iLink standard på grund av USB s lägre kostnader för genomförandet. USB 1. 1 hade två hastigheter: låg bandbredd för enheter som spelkontroller som drivs på 1,5 Mbit /s, och en högre bandbredd för enheter som externa hårddiskar som körs på 12 Mbps. Dessa är fortfarande relativt långsamma till USB 2. 0-standarden, och överföring av stora filer till externa enheter tog mycket längre tid än samma process på en intern enhet. Den långsamma hastigheter hindrade också enheter som externa bildskärmar från anslutning via USB-standarden på grund av låg bandbredd.

  USB 2. 0

  USB 2. 0 var nästa version av USB-specifikationen, som släpptes i april 2000. Officiellt känd som "Hi-Speed" USB, det klassas som mer än 40 gånger snabbare än den äldre 1. 1-specifikationen. USB 2. 0 har en maximal datahastighet på 480 Mbit /s, vilket är ungefär 57 megabyte per sekund. Detta gjorde externa hårddiskar som lönsamt för direkt användning som interna enheter. USB 2. 0 använder också samma kablar och anslutningar hårdvara som USB 1. 1 och upprätthåller bakåtkompatibilitet med äldre enheter. De flesta USB 2. 0-enheter fungerar även när den ansluts till USB 1. 1-hubb, men de kan bara fungera i den nedre 12 Mbps USB 1. 1-hastighet.

  USB 3. 0

  USB 3. 0 är den nyaste standarden för USB-anslutningar. Det ger upp till 400 megabyte per sekund datahastigheter, och underhåller bakåtkompatibilitet med äldre 2. 0 och 1,1 enheter. Men att stödja denna nya hastigheten läget hade kablar och anslutningar till ändras, så för att överföra data med högsta hastighet för USB 3. 0-enheter, nya USB 3. 0-kablar måste köpas.


Previous:hur du ansluter en IDE till SATA Next:hur man kopierar en DVD till en extern hårddisk

Relaterade artiklar


 • hur man startar datorn snabbare
 • oem bläck vs ersättning bläck
 • Hur vet jag storleken på en Memory Stick?
 • felsökning av en bluetooth PHS-3
 • hur du skriver ut kuvert på en HP 970 skrivare
 • hur man rengör glaset på en Canon scanner
 • hur man hittar skadade sektorer på en hårddisk
 • hemlagad volt omvandlare
 • information om minnen för datorer
 • Felsökning xD Picture kort