Dator > Hur du manuellt fixa din bärbara dator när licensen går ut

 • Hur du manuellt fixa din bärbara dator när licensen går ut


 • Bärbara datorer är komplicerade maskiner med mycket specialiserade delar som kan vara svåra att få tag på. Detta är en stor del av varför ha en bra garanti är så viktigt när du köper en maskin som du vill hålla igång i många år framöver utan en massa krångel. Men om din garanti har gått ut och din plånbok känner sig lite lätt, kan du fortfarande göra mycket på egen hand eftersom en stor del av kostnaden med laptop reparationer kommer att betala en tekniker-något man definitivt kan ta sig runt med lite tålamod och en hel del omsorg om detaljerna.

  Du behöver:
  Laptop skruvmejsel
  . Laptop produkt handboken.

  Skaffa din bärbara Underhåll och service Guide


  1.
  Gå till din bärbara dator tillverkarens webbplats och klicka på "Support".

  2.
  Ange i modellnumret på din bärbara dator, brukar finnas på en undersida klistermärke eller i litteraturen som följde med enheten.
  3.

  Navigera till "Manualer" eller "Produkthandböcker" i stöd. Ladda underhåll och service guide, som kan ha ett annat namn beroende på din bärbara dator tillverkare.

  avgör om du kan åtgärda problemet


  1.
  Öppna underhåll och service guide och navigera till avsnittet "avlägsnande och utbyte procedurer" eller något liknande.
  2.
  Klicka på namnet på den del som du vill reparera, och avgöra om du säkert kan följa förfarandet för att få tillgång till del och avgöra om det verkligen problemet.
  3.
  Skriv ut alla relevanta avsnitt och information så att du kan referera till dem när du tar isär din bärbara dator. Om du behöver komma åt något som fan-vilket ofta kräver att allt utom-du kan behöva skriva ut alla relaterade avsnitt för att ta bort och ersätta delar på din laptop

  ta isär din laptop
  1.
  Placera din laptop på en plan, stilrena ytan med gott om utrymme. Jorda dig genom att röra något fast och metall för att undvika utsläpp statisk elektricitet i din bärbara dator. Se till att hålla sig borta från mattor och annat material som kan bidra till att skapa statisk elektricitet.
  2.
  Ta din laptop batteri och nätsladd och sedan försiktigt och försiktigt börja skruva relevanta skruvarna i den ordning som anges i din handbok. Placera skruvarna av olika typer i separata högar eller små behållare så att du kan hitta dem senare.
  3.
  Bestäm om du kan fixa den delen genom att se om den har damm i den eller Om något är lös att du kan sätta på plats igen. Om detta inte är fallet, är det osannolikt att du har verktygen att göra något åt det och det är nog dags att ringa datortillverkaren och beställa en reservdel.

  tips och varningar


 • damma ut din bärbara dator fläkten kan bidra till att lösa många problem, bland annat en plötsligt långsam processor, i vissa fall. För bästa resultat, öppna upp din bärbara dator och använda konserverad luft för att blåsa ut trilskande bitar av damm.
 • Om du beställer en reservdel från tillverkaren visar sig vara för dyrt, skriva ner produktnummer för den del du behöver och gå till en online budgivningen webbplats för att se om du kan få ett bättre avtal. Som alltid, dock se till att använda försiktighet när de deltar i online-budgivning.
 • ytterst försiktig med att tillämpa mer tryck än vad som behövs när skruva delarna i datorn. En strippad skruv kan göra att du inte kan ta bort en oönskad del utan potentiellt allvarligt skada din laptop.

Previous:hur du ansluter en IDE till SATA Next:hur man fixar en HP skrivhuvud

Relaterade artiklar


 • hur att uppgradera hårddisken i en G4
 • hur man gör en Epson-skrivare erkänna klon patroner
 • hur du tar bort en Acer 3690 laptop hårddisk
 • hur en klocka chip fungerar i en PC
 • hur du synkroniserar en laptop & en stationär dator
 • fördelar och nackdelar med RFID
 • Felsökning xD Picture kort
 • hur man installerar en Creative WebCam NX Pro
 • hur man installerar en gateway 400sd4 fläkt
 • information om kryptering en skiva med en stark magnet