Dator > nackdelar med USB-minnen

 • nackdelar med USB-minnen


 • Med intåget USB-minnen, kunde datoranvändare lagrar meningsfulla mängder data i ett kompakt paket. Bekvämligheten att kunna bära uppåt av 256 gigabyte data utan dra en klumpig extern hårddisk eller en spindel på DVD-RW-skivor är svårt att argumentera. Det är dock inget perfekt, oavsett hur bra det kan vara, och USB-minnen är inga undantag. Innan du investerar i en, betrakta nackdelar med det bärbar mediaenhet.

  Tidig borttagning

  Många USB-minnen lider dataförlust och data korruption om avlägsnas innan de borde vara. Många människor ansluter dem i, göra vad de behöver och dra ut dem, utan att använda säker borttagning alternativet. Medan en flash-enhet kanske inte verkar göra något, kan det ändå ha varit program som körs när en användare tar bort den. Denna tidiga avlägsnande avbryter ordinarie processer för enheten och kan korrupt data i överföringen.

  virusinfektion

  Datavirus kan infektera en flash-enhet, precis som alla andra digitala enheter. Detta viruset kan utplåna alla data på hårddisken och infektera alla system den är ansluten till. Tyvärr gör de flesta människor inte tror att skanna deras flash-enheter för virus eller att kryptera dem, vilket gör dem lätta att infektera. Dessutom flash-enheter kan fungera som en bärare att avsiktligt smitta ett annat skydd, såsom en brandvägg-skyddat nätverk eller intranät.

  Komprimerade data Förlust

  För att få det mesta av utrymmet på deras flash-enheter Många använder filformat komprimering som ZIP och RAR att maximera den mängd av uppgifter som de kan bära i det begränsade utrymme på flash-enheten. Detta är dock ett tveeggat svärd, som förlust eller korruption av något komprimerat arkiv innebär att alla innehöll uppgifter också har försvunnit eller skadats.

  Lockout

  Du kan kryptera många flashminnen med 128-bitars AES kryptering-en teknik som tar lång tid att bryta sig in. Även om detta innebär imponerande trygghet för din disk, om du skulle glömma ditt lösenord för kryptering är det troligt att uppgifterna kommer svårt eller omöjligt att hitta.

  Stöld

  Flash-enheter är mycket små, enkel montering i de flesta fickor och beroende på märke, även nyckelringar. Detta innebär dock de lätt kan stjälas eller glömda. När de tas, är data på dem lätt byte för tjuven, om de inte är krypterade. All viktig personlig information lätt kan stjälas och används i bedrägligt syfte.

  Destruction

  Flash-enheter är ganska härdig delar av utrustning, men de är inte ogenomträngliga. Om enheten skulle bli skadad, data på det mer än troligt är förlorad, om inte, kommer det att bli oerhört svårt att hämta.


Previous:hur du ansluter en IDE till SATA Next:historia handdatorer

Relaterade artiklar


 • Skillnaden mellan AMD Athlon & AMD Turion
 • hur du uppgraderar minnet för en 2008 stationär dator
 • hur man skapar dolda partitioner
 • felsökning hp photosmart 385 skrivare
 • hur man fyller en Kodak bläckstråleskrivare
 • hur man uppgraderar en Intel Pentium 4 520
 • hur man byter ut huvudet på en Canon S900
 • hur du formaterar en Dell Latitude C510 för en ren installation
 • enkla sätt att rengöra skrivmaskin nycklar
 • Vilka är fördelarna med en bredbildsskärm?