Dator > jämförelse av stationära och bärbara datorer

 • jämförelse av stationära och bärbara datorer


 • När en nyhet och senare bara en anemisk nya killen, har bärbara datorer exploderat, både i makt och deras inverkan på den globala PC-marknaden. År 2010 var bärbara ses som den nya marknaden föraren, tränga undan den en gång dominerande skrivbord. Medan världen över PC-försäljningen ökade med bara 2,9 procent totalt i 202C konsumenternas inköp av bärbara datorer ökade med 38,5 procent, International Data Corp rapporter. Oavsett om du ska gå att flytta till den bärbara datorn eller stanna med ett skrivbord beror på hur du tänker använda din dator

  Historia

  Stationära datorer började den dyka upp i handeln i slutet av 1970, enligt Public Broadcasting Service, och tog fart under 80-talet. Apples Mac, IBM PC och IBM-kompatibla blev decenniet populära skrivbord. Tillväxten i persondatorer sporrade sökandet efter en bärbar plattform i början av 1980, ett mål som inte uppnåddes förrän 1987, då det amerikanska flygvapnet som erbjuds en rejäl kontrakt (slutligen vanns av Zenith Data Systems) för en tillförlitlig laptop.

  Likheter

  Intel, världens största chip tillverkare, konstaterar att även de mest kraftfulla stationära datorer är fortfarande överlägsna de bästa bärbara datorer i allmänhet, kan laptops matcha upp med en stationär, uppgift för uppgift. Dessutom, medan bärbara datorer levereras med en inbyggd touch-pad eller spårning enhet kan du enkelt koppla in en mus eller tangentbord för bättre ergonomi av en PC.

  Skillnader

  Du kan uppgradera nästan varje del av ett skrivbord med relativ lätthet. Bärbara datorer är uppgraderingsbara men kräver avancerade datorkunskaper, och vissa delar, som grafikkortet, kanske inte har uppgradering i modellen. Även bärbara hårddiskar har en tendens att början ut på 100 till 300 gigabyte, medan stationära enheter kan överst 500 gigabyte.

  Överväganden

  Bärbara datorer är en mycket lättare byte för tjuvar, eftersom de ofta väger bara ett par pounds, medan stationära datorer väger ca 25 pounds och har flera delar, enligt University of Wisconsin. På baksidan, bärbara datorer är mer praktiskt för bära omkring på dina filer och mindre betungande för att utnyttja trådlösa nätverk ur ett vanligt trådlöst kort utbud eftersom du snabbt kan flytta runt.

  Tips

  Intel föreslår bärbara datorer för människor som är fast på plats eller helt enkelt inte tycker att belamra sitt arbetsområde med sladdar. Även bärbara datorer är idealiska för dem som njuter computing på språng och hatar tanken på att lämna sin dator hemma. Å andra sidan, stationära datorer är ungefär hälften av priset för en jämförbar bärbar dator och optimalt för dem som gör sina datorer vid ett skrivbord och ofta uppgradera sina datorns delar.


Previous:hur du ansluter en IDE till SATA Next:hur man rengör rullar för en HP LaserJet 2100 skrivare

Relaterade artiklar


 • hur man byter kortet Mini PCI i en bärbar dator
 • hur du ansluter en bärbar dator till en stor TV
 • dell inspiron bärbar dator fan felsökning
 • Hur konvertera en vga komponent
 • hur man programmerar en Logitech LX8 trådlös mus
 • Felsökning HP Photosmart 7350
 • kan du använda fotopapper för bläckstråleskrivare i en färglaserskrivare?
 • hur du tar bort en dator från min lexmark x4530
 • hur man återställer bios med blixt bios drivrutiner
 • hur man återställer en KODAK Color chip bläckpatron