Dator > hur man skapar en nödsituation boot cd för en USB-enhet

 • hur man skapar en nödsituation boot cd för en USB-enhet


 • Var beredd på det oundvikliga virus attack eller oförklarligt blåskärm med korrekt formaterad USB-enhet. Boot CD-skivor ger ett sätt att köra diagnostiska tester och anti-virus skanningar på datorns hårddisk utan att behöva ladda hela systemet, ofta i dessa situationer oförmåga att läsa hela OS är inte ett val. Olika boot CD-skivor kan laddas ner gratis och kopieras till ett USB-minne för enkel transport

  Du behöver:. .
  Boot CD bild
  USB-minne.
  ISO montering nytta.
  Boot Sect verktyget.


  1.
  Ladda ner en boot cd. Dessa boot CD-skivor kommer att finnas tillgänglig i en ISO Image File Format och kan laddas ner från sådana områden som UltimateBootCD. com eller BootDisk. com. Antivirus-företagen säljer ofta bilder boot CD med deras anti-virus program, liksom. Spara ISO-filen till roten på C:. Driva
  2
  Ladda ner och installera ett verktyg för att montera ISO-bildfiler. . Windows saknar personen förmåga att montera ISO-bildfiler. Microsoft tillhandahåller virtuell CD-ROM för tidigare versioner av Windows, andra fria nyttigheter omfatta Virtual CloneDrive eller Daemon Tools.
  3.
  Ladda Boot Sect verktyget via medföljande länken i Resources. Packa upp den nedladdade filen och flytta "Bootsect. exe" till roten på C:. Driva
  4
  Sätt i USB-flash-enheten i datorns USB-port
  5.
  Öppna Kommandotolken med administratörsbehörighet. För att göra detta, välj "Alla program"> "Tillbehör" från Start-menyn, högerklicka på "Kommandotolken" inom tillbehör mappen och välj "Kör som administratör. "
  6.

  Skriv "diskpart" och klicka på "Enter". Skriv "lista volym" och klicka på "Enter". Anteckna volymen antal och enhetsbokstav, kommer USB-enhet anges som "Flyttbar. "
  7.
  Type "välj volym #" (ange faktiska antalet) och tryck på Retur. Skriv "aktiva" och klicka på "Enter". Skriv "exit" och tryck på Retur. Skriv "cd C:" och klicka på "Enter". Skriv "Bootsect. exe /NT60 ABC: (fyll i faktisk enhetsbokstav) och tryck på" Enter "
  8
  Montera ner boot CD ISO bild arkivera med hjälp av verktyget hämtade i steg 2. . Hänvisa till den särskilda verktyg i hjälpfilerna för gällande anvisningar. När de monteras, datorn kommer att tänka boot cd är en fysisk cd-skiva isatt i datorns optiska enhet och visa den i "Den här datorn".
  9.
  Bläddra i innehållet på den monterade ISO fil genom att högerklicka på den virtuella enheten i Windows Explorer och välj "Utforska". Kopiera hela innehållet i ISO-bildfil genom att välja "Redigera"> "Markera alla" och "Redigera"> "Kopiera".
  10.
  Bläddra den anslutna USB-enheten inom Utforskaren. Klistra in den kopierade innehållet av ISO-avbildning till USB-enheten genom att välja "Redigera"> "Klistra in. "När filerna kopiera över, har du skapat en helt startbar CD Emergency Boot på ett USB-minne. Avmontera ISO bild och ta bort USB-enheten för förvaringen.


Previous:hur du ansluter en IDE till SATA Next:Hur man testar min blixt driva

Relaterade artiklar


 • definiera ett äldre system
 • hur man arbetar på trådlöst internet på min satellit Toshiba L40
 • definiera minne RAM-minnets hastighet
 • hur du tar bort hårddisken på en Dell Inspiron 7500
 • hur man blinka med firmware på en Acer Aspire 1520 laptop
 • hur du hittar ditt grafikkort typ
 • QWERTY-tangentbord tutorial
 • enkla sätt att rengöra skrivmaskin nycklar
 • hur man stänger av bildskärmen på en bärbar dator
 • hur man installerar en Canon S530D fotoskrivare i Windows XP