Dator > hur man byter moderkort IBM-dator

 • hur man byter moderkort IBM-dator


 • Beroende på när din IBM-dator gjordes, kan det inre vara enkel-eller mycket komplicerat-för att ta isär. Demontering av moderkortet är den enklaste uppgiften. För att nå det dock måste du ta bort andra komponenter som kommer i vägen, såsom nätaggregat, kablar och hårddiskar som sticker ut för mycket. Dessutom IBM-datorer från början till slutet av 1990 har strukturer såsom montering barer som var avsedda att hindra tillgång till datorns insida. Dessa är emellertid inte omöjliga att ta bort.

  Du behöver:
  Skruvmejsel

  öppna höljet


  1
  Koppla alla kablar från datorn innan du startar <. . . br>
  2.
  Använd en skruvmejsel och skruva tillbaka skruvarna nära sidan av målet mittemot där kabeln kontakterna (där du ansluter mus och tangentbord, bland annat).

  3
  Förvara skruvarna på ett säkert ställe -. . . de är väldigt lätt att tappa
  4
  Skjut försiktigt ut sidopanelen, sätta en hand på ytan av sidopanelen och annan hand på kanten. Du kanske måste lyfta sidopanelen bort från fallet för att ta bort den när den glider lätt.

  Extra steg för Old IBM-maskiner


  1.
  Skruva sidor säkerhet bar, som sitter på framsidan av interiören som ett hinder att nå moderkortet.
  2.
  Ta hårddisk bay framför moderkortet genom att skruva loss båda sidor av det. Du behöver inte ta bort hårddisken bay om den inte vila ovanpå moderkortet. Några senare modeller har inte detta hinder.
  3.
  Ta bort plasthöljet CPU-fläkten genom att skruva det från sidan av datorn. Återigen, har vissa senare modeller inte detta, men det är viktigt att du tar bort den om du hittar en.

  Demontering av moderkort


  1.
  Ta makten utbudet genom att skruva den från baksidan av datorn. (Det är lådan med den stora fläkten som sticker ut på baksidan av datorn tornet och är vanligtvis på den övre bakre hörn av tornet. ) På äldre IBM-modeller, du kan också ha att skruva en monteringsbygel bar från sidan av strömförsörjning och ta bort den också.
  2.
  Koppla bort alla kablar från strömförsörjningen som leder in i datorn, särskilt de på moderkortet.
  3.
  Koppla bort alla IDE-kablar från moderkortet. Dessa platta, tjocka kablar är de enda sådana kablar i din dator.
  4.
  Ta bort alla perifera komponenter från det inre, inklusive PCI-och Legacy-kort. I princip måste alla kort knutna till moderkortet som leder till baksidan av datorn skruvas loss och avlägsnas. Ta bort RAM samt om du planerar att använda samma RAM-minne på din nya moderkortet.
  5.
  Demontera moderkortet, skruva alla små skruvar på kretskortet som leder ner till botten av fallet. Detta kan ta ett tag med vissa skruvar, använd inte för mycket kraft
  6
  Montera din nya moderkortet, vända den process som du använde för att demontera den gamla. . . Se till att den nya är skruvat fast ordentligt till datorn, annars kommer du att sluta med en skakig moderkort. Du behöver inte skruva en skruv i varje monteringshål, men det är en bra idé att se de fyra kanterna på moderkortet väl är monterade.
  7.
  Placera alla perifera komponenter tillbaka på det nya moderkortet och koppla allt som det var. I de flesta fall om du är återmontering en gammal IBM-dator, kommer det inte vara nödvändigt att montera spärr. Detta är bara ett hinder som kommer i vägen för dig varje gång du utför underhåll på din dator.
  8.
  Placera ärendet tillbaka locket på datorn och ansluta alla kablar som åkte in på baksidan. Starta om datorn

  tips och varningar


 • Se till att du får ett moderkort med samma CPU socket typ som den gamla -. Om du planerar att använda en ny CPU eller din nya moderkort kom med en egen processor.

Previous:hur du ansluter en IDE till SATA Next:hur man uppgraderar en dator genom att installera en andra hårddisk

Relaterade artiklar


 • hur man återställer hk nivå bläckstråle bläck efter en påfyllning
 • hur man kan kontrollera ett batteri på en Dell 8100
 • hur du tar bort kortet Compaq laptop WiFi & installera en antenn
 • rensar CMOS på en Acer laptop
 • hur man återställer ett nätverkskort
 • hur man hittar en hög kvalitet HP skrivarens nätkabel
 • hur man byter en Tecra RTC
 • felsökning av en Canon skrivare S330
 • Varför köpa en renoverad bläckpatron?
 • fördelarna av nano koppar bläck