Dator > fördelarna med analoga monitorer

 • fördelarna med analoga monitorer


 • De flesta av de datorer som säljs idag hamna ihop med en platt-digital bildskärm. Var dock vanliga analoga övervakar standarden under många år och kan fortfarande hittas i kontor, bibliotek och många hem. Trots att det stigma av föråldrad teknik, det finns flera fördelar som analoga monitorer har över sina digitala motsvarigheter.

  Pris

  Den största fördelen med analoga monitorer är deras lägre pris. Detta beror på en billigare tillverkningsprocess och spridning av prisvärda digitala skärmar som driver kostnaderna för analoga monitorer ner ytterligare. Både nya och begagnade analoga modeller säljer typiskt för en bråkdel av kostnaden för en digital plattskärms-bildskärm med en liknande skärm storlek. Detta gör analoga monitorer idealisk för institutioner med stram budget, inklusive många bibliotek och offentliga institutioner.

  Färgområde

  En fördel med analoga monitorer i fråga om bildkvaliteten är förmågan att visa ett bredare spektrum av färger än många digitala monitorer. Även digitala bildskärmar använder enskilda pixlarna för att visa ett visst antal färger, analoga monitorer fungerar som TV-apparater, med hjälp av en elektronkanon att tolka färgerna i insignalen. På grund av sin överlägsna färgområde förblev analoga monitorer populär videoredigerare, redaktörer foto och andra yrkesgrupper med som företag och personliga användare som antogs den första generationen av digitala plattskärmar.

  Resolution

  En annan fördel med analoga monitorer är förmågan att visa en bild på en mängd olika storlekar utan att ändra upplösning. Analoga bildskärmar kan utöka eller minska storleken på bilden utan att kompromissa med kvaliteten eftersom de inte innehåller ett visst antal pixlar som digitala skärmar gör. Istället är bildkvaliteten begränsas av mängden av visuell information i insignalen.

  Betraktningsvinkel

  I enskilda fall kan analoga monitorer också få en bättre betraktningsvinkel än vissa digitala monitorer. Även digital bildskärm tillverkare fortsätter att öka i vilken vinkel tittare kan se skärmen utan att märka färgseendet har analoga monitorer erbjuds alltid en mycket bred betraktningsvinkel. Detta händer eftersom bilden projiceras på baksidan av glaset skärmen i stället för att produceras av pixlar som tänds och lyser i endast en riktning.

  Hållbarhet

  analoga bildskärmar är något mer hållbara än plattskärmar. De flesta analoga monitorer har en tung glas skärm och en styv plasthölje. Ägare kan rengöra glasytan med hushållsavfall rengöringsmedel utan att riskera skador, medan plattskärmar kräver särskild rengöring eller tillägg av en skyddande glasskiva.


Previous:hur du ansluter en IDE till SATA Next:hur man kan återställa en mac till ett tidigare datum

Relaterade artiklar


 • hur man stänger av telefonsvararen på en HP 1050 fax
 • hur är mikroprocessorer tillverkade?
 • hur man kan spara en musik-cd på en hårddisk
 • hur till vända en PC till en TV
 • diy lägga till en fläkt för att en dator
 • hur man gör en gammal familjens dator snabbare
 • hur man ansluter en dator till en nätverksskrivare
 • Lägga till en skrivare till datorn utan en disk
 • Skillnaden mellan SanDisk Ultra & SanDisk Extreme minneskort
 • hur man gör en flyttbar enhet lokal