Dator > Vilken typ av chip gör en dator fungerar?

 • Vilken typ av chip gör en dator fungerar?


 • Även utan tvekan den viktigaste chip i en dator är CPU, det finns en stor variation av flis i en modern dator som spelar en viktig roll i. hjälper datorer utföra de uppgifter som krävs av dem, från BIOS chip som gör att datorn kan starta, till grafikprocessorn som gör snabba 3D-spel och design arbete möjligt.

  CPU

  CPU står för " Central Processing Unit "och det kan vara tänkt på, metaforiskt, eftersom hjärnan i datorn. Det ansvarar för att utföra det mesta av den matematiska beräkningar av maskinen, och den utför de operationer som anges av program. Det är också, med hjälp av andra enheter, samordnar verksamheten i datorn.

  MMU

  Både att förbättra säkerheten och tillförlitligheten av program och för att minska komplexiteten i datorprogrammering, inte program som inte använder fysiskt minne adresser att hänvisa till särskilda platser i minnet. I stället används ett intervall av virtuella adresser som måste omsättas i den verkliga, fysiska platser av data i minnet hårdvara.

  MMU chip är ansvarig för detta. MMU betyder "Memory Management Unit. " Det är ofta en del av CPU, men det är inte alltid sant.

  RAM

  RAM betyder Random Access Memory. Det finns massor av typer och hastigheter på RAM-chips, men de är avsedda för samma funktion. RAM innehar alla uppgifter som behövs för program som körs på datorn, från instruktioner av sin programkod till de data de verkar på. Ett viktigt faktum att komma ihåg om RAM är att den är instabil. Detta innebär att data som lagras i RAM-minnet går förlorad när som helst strömmen till datorn är avstängd.

  BIOS-chip

  Förkortningen BIOS Basic Input Output System. Den BIOS-chip är ett litet minneschip innehåller ett program, BIOS, som körs direkt efter att datorn är påslagen. Detta program är utformat för att få datorn igång och i ett tillstånd där den är klar att överlämnas till kontroll av det normala operativsystemet. BIOS verksamhet omfattar upptäcka och starta hårddiskar och ställt in en grundläggande nivå av funktionalitet för skärmen och tangentbordet.

  Ofta BIOS-programmet lagras på en minneskrets som inte kan ändras, för att skydda den från virus eller andra fel som påverkar resten av systemet Vissa BIOS marker, som kallas BIOS, kan uppdateras med programvarukorrigeringar.

  GPU

  GPU står för Graphics Processing Unit. Dessa marker, som liknar en CPU, har speciella funktioner som tillåter dem att mer effektivt hantera verksamhet vanligt i 3D-grafik programmering. Närvaron av en GPU kan processorn delegera dessa uppgifter för att spara sin egen behandling tid för annan verksamhet.


Previous:hur du ansluter en IDE till SATA Next:fördelar och nackdelar med 64-bitars bearbetning

Relaterade artiklar


 • hur du återställer programfiler
 • delar av ett USB-minne
 • hur man konfigurerar TRENDnet trådlösa klientverktyg
 • DIY planer för en laptop
 • hur fylla på bläcket i en Epson Stylus RX620
 • hur du uppgraderar till blu-ray på en HP laptop
 • hur du skriver ut indexkort med hjälp av en Lexmark X-skrivaren
 • hur man fixar ljudkort statiskt på en acer
 • Hur får jag min mikrofon att fungera på min HP 530j?
 • hur du överför bilder från en choklad till en dator