Dator > Hur gör jag överklocka min Q6600 cpu?

 • Hur gör jag överklocka min Q6600 cpu?


 • När det gäller datorer och är en entusiast, det finns inget som heter för snabbt när det gäller att huvudprocessorn. När Intel eller AMD släppa en ny serie processorer (Central Processing Units), är det inte lång tid innan entusiasten publiken vet intima detaljer om den linjen, och som processorer i den linjen har störst möjlighet att "överklockad," eller köra vid en hastighet högre än det nominella och annonseras hastighet. Overcocking en CPU har blivit mycket enklare tack vare moderkortet försäljare, men det är fortfarande väldigt mycket en trial and error process.

  Du behöver:
  ett moderkort som stödjer skiftande busshastigheter
  . En bra eftermarknad kylfläns och fläkt.
  RAM betygsatt att uppfylla eller överstiga målet FSB (Front Side Bus).

  Inställningar och test


  1.
  Installera RAM-minne (om du inte inte redan har RAM specificerade för målet hastighet) och kylfläns och fläkt. Använd en hög kvalitet kylpasta, inte de billiga vita pasta som packas in i de flesta kylflänsar. När det är gjort, starta datorn och gå in i BIOS (Basic Input /Output System).
  2.
  Navigera till BIOS, som har alla av CPU, minne och kretsuppsättning spänning och framsidan inställningar buss. Kontrollera ditt moderkort manualen om du inte kan hitta dem. Ställ in "Disabled" för "C1E", "Vanderpool", "Max CPUID Värdegränsen" och "SpeedStep" om du har dessa alternativ. Se till att ställa in minnet tiderna vad tillverkaren anger. Detta innebär att om RAM-minnet är tidsinställda för 4-4-4-12, ställ sedan in det därefter. Om ditt BIOS har ett "Memory Översätt Feature" aktivera det om du har 4GB RAM eller mer.
  3.
  Ställ in CPU-frekvens till "333". Detta är en bas överklocka för vilken 99,9% av Q6600-processorer kommer att enkelt möta. Var noga med att manuellt ställa in PCI Express frekvens till 100 och ditt PCI frekvens till 33 eller 33,33. Lämna dessa värden på "Auto" kommer att få dem att sakta överklocka med processorn, vilket kan få ödesdigra konsekvenser.

  Detta börjar också den trial and error del av överklockning, som efter detta om du vill gå vidare, måste du justera många inställningar. När du har gjort ändras frekvensen, starta om datorn. Om datorn kan skicka och laddar OS (operativsystem), då saker och ting är bra. Starta igen och gå in i BIOS. Fortsätt att stöta FSB med 10 MHz steg tills OS kan inte läsa in helt, eller datorn inte passera POST (Power On Self Test).

  På denna punkt kan du antingen tillbaka till den tidigare FSB inställning, eller så kan du försöka att gå framåt. Om du väljer att gå framåt, öka CPU-spänning med 0,01 V, inte mer än 0,05 V och vid en tidpunkt. Efter att öka CPU-spänning, försöker starta datorn igen. Om den lyckas, då kan du försöka öka FSB ytterligare, och samtidigt öka CPU-spänning varje gång datorn inte kan starta /inlägg.

  Överskrid inte den maximala tillverkaren angivna spänningen för processorn, du kan förstöra det genom att "overvolting". När du når en punkt där du inte kan öka FSB mer utan problem, tillbaka den genom 5MHz, och testa igen. tillbaka FSB tills systemet kan tillförlitligt ladda OS och köra program utan att krascha.

  tips och varningar


 • alltid göra justeringar i små steg. Bättre att ta lång tid att gå snabbare än att förstöra din CPU genom att försöka gå för fort på framsidan.
 • Överklockning är inte given. Det finns inga garantier för att din CPU kommer överklocka alls, eller att det kommer att köras perfekt gång överklockade.
 • Överklockning är en tidskrävande process som erbjuder en marginell fördel i dessa dagar, på grund av optimeringar och förmåga nuvarande generation processorer. Om din CPU kan göra allt du behöver det för att göra, så du kanske överväga att säkert och bara lämnar den igång när den är som lager hastighet i stället.
 • Överskrid inte spänning specifikationer för din CPU och RAM. Om du gör det är mycket sannolikt att permanent skada dessa komponenter.
 • inte överstiger FSB rating ditt RAM.
 • Överklockning i allmänhet är mycket stressande på dina komponenter, och kan få dem att slits eller går sönder mycket snabbt.

Previous:hur du ansluter en IDE till SATA Next:hur man kommer åt återställningspartitionen på en Inspiron B130

Relaterade artiklar


 • hur man kan återställa en mac till ett tidigare datum
 • hur man ansluter en USB-enhet till en seriell port
 • hur man installera mjukvara på en Dell Inspiron
 • hur man installerar en sis 305 grafikkort
 • hur du ställer in bärbara SATA-hårddiskar med bios
 • hur man byter en Panasonic Toughbook modem
 • hur man använder en bärbar dator uk i USA
 • Hur man använder en stor trackball mus på en dator
 • hur du uppgraderar pci grafikkort för HP xw6200
 • hur man konfigurerar en extern skärm på en PowerBook G4