Dator > kan du göra en drive bild i Vista?

 • kan du göra en drive bild i Vista?


 • Många gånger, vilket gör en disk eller enhet bild är nödvändiga för att skapa en säkerhetskopia eller en återhämtning verktyg. Att utföra denna uppgift i Vista, men kan ibland vara svårt. Detta är på grund av de specialiserade hårdvarukraven för Windows Vista-operativsystemet, som kan kräva särskild programvara även för de enklaste av uppgifter. Det finns två bra bildbehandlingsprogram kompatibel med Vista

  Imaging Fakta

  En disk image är i grunden en bild av en hårddisk. Den diskavbildningsteknik tar en bild på alla filer, inklusive boot sektorn behövs för att konfigurera hårddisken för att köra rätt. Utan boot sektorn kommer hårddisken inte köras. Du skulle använda denna metod när de förbereder en backup eller återställa disk för framtida användning i nödsituation eller i fall av en skadad operativsystem. Detta kan inträffa när ett virus attacker. Om viruset korrumperar datorn till den grad att ominstallationen är nödvändig, många gånger en skivavbild kan bara "rulla tillbaka" eller installerar bilden för att återställa datorn till ett tidigare fungerande tillstånd.

  ImageX

  Enligt Microsofts TechNet, det filbaserade disk imaging program, ImageX, är en grundläggande och kärna förmåga Widows Vista operativsystem. Eftersom det kommer förinstallerat på Vista, är det en helt förenliga och gratis program för att göra skivavbilder för Windows Vista. Detta är en inkluderad verktyg för både operativsystemet Windows Vista och Windows 7 operativsystem. Det använder WIM-bildformat, eller Microsoft Windows Imaging Format. Denna fil-baserat format har många funktioner. Några inklusive hårdvara agnostiker förmåga, vilket betyder att den tar en bild från en dator och installerar det på en annan utan möjlighet till hårdvara oförenlighet. Du behöver bara en skivavbild eftersom det innehåller olika konfigurationer av hårdvara. Det lagrar många bilder på en fil och kan användas online eller offline. Du kan lägga till eller ta bort vissa eller alla bilder, även utan Internet-anslutning. Undergången är att detta är ett kommando-baserat program, och bara en IT-tekniker ska försöka att använda den. Kommandoraden ger användaren direkt tillgång till operativsystemet. Fel kommando kan förorsaka fel i systemet. Kontakta en IT-proffs för att använda detta program.

  Ghost 15,0

  The Ghost 15,0 programvara från Norton och ägs av Symantec, ett stort säkerhetsprogram leverantör. Denna nya version av Anden är en BDR, eller säkerhetskopiering och återställning produkt. Det ger olika alternativ när du säkerhetskopierar eller avbildning en hårddisk. Det innehåller många funktioner, inklusive kallt bildhantering, full system avbildning säkerhetskopiering och återställning alternativ, mapp och fil backup, integration med Symantecs ThreatCon och avancerade kompression och kryptering, såväl som andra funktioner. Fördelarna är bland annat full system och filer, möjlighet att återställa från systemfel och låta offsite säkerhetskopior, bland andra fördelar. Detta är förenligt med Vista, såväl som andra Windows-system. Det finns två downfalls. Norton Ghost 15,0 är kommersiell programvara, vilket betyder att den är inte gratis (se Referenser). Den andra undergång är att Norton marknaderna denna programvara mot IT-proffs. Även om denna version är mer användarvänlig än tidigare versioner, bara en IT-tekniker bör använda det på grund av dess tekniska komplexitet.


Previous:hur du ansluter en IDE till SATA Next:hur man bygger en Core 2 Duo-system från grunden

Relaterade artiklar


 • hur reparera en gateway ma7 gångjärn
 • Hur får jag ett moderkort för en bärbar dator?
 • hur du ställer in en dator för stående orientering
 • hur du lägger till fansen till en PC
 • hur man installerar en Dynex cpu pack strömförsörjning
 • hur till återvinna en förlorad CD hårddisk
 • hur man fyller en HP 60 bläckpatron
 • fördelarna av nano koppar bläck
 • hur man får hög kvalitet bakgrundsbilder / bakgrund för en mac
 • hur du monterar en dator med bästa tillgängliga komponenter