Dator > hur man konfigurerar en westell DSL-modem med en Netgear router

 • hur man konfigurerar en westell DSL-modem med en Netgear router


 • Westell DSL-modem som används av många stora Internetleverantörer, däribland Bellsouth och Sprint. Dessa modem är konfigurerade med hjälp av ett inbyggt webbgränssnitt. Däremot modemen inte kommer med inbyggda funktioner för trådlöst nätverk, så du måste att köpa en separat router, som en av de många modeller som tillverkas av Netgear. Även om det kanske låter komplicerat, den inbyggda setup guider göra konfigurerar en Westell DSL modem med en Netgear router en enkel operation

  Du behöver:.
  Westell DSL-modem och tillbehör.
  Netgear router och tillbehör.

  Konfigurera Westell DSL-modem


  1.
  Sätt på Westell modemet. "Power" lampan tänds med ett fast grönt, men ingen av de andra lamporna kommer att arbeta på denna punkt eftersom modemet inte är konfigurerad att bära trafik än.
  2.
  Anslut en närliggande dator till Westell modem med en Ethernet-kabel. Ena änden av kabeln går in i nätverket uttag på datorn, kommer den andra änden ansluter till en av Ethernet-portarna på baksidan av Westell.
  3.
  Starta en webbläsare och navigera till dslrouter. com (eller http://192. 168. 1. 1), där du kan konfigurera Westell modem via det inbyggda konfiguration panel.
  4.
  Klicka på knappen "Nästa" när startbilden visas. Ange användarnamn och lösenord för din Internetanslutning. Dessa bör ingå i den information som du fått från din ISP (Internet Service Provider). Skriv ett lätt att komma ihåg namn för anslutningen (t. ex. "DSL") i "Connection Name" boxen. Klicka på "Nästa".
  5.
  Leta VPI och VCI nummer. Dessa bör ingå i det material du fått av din Internetleverantör. Matar in dessa i lämpliga rutor på inställningsmenyn. Klicka på knappen "Nästa" när du är klar.
  6.
  Välj "PPPoE" urval från rullgardinsmenyn under "protokoll. " Klicka på knappen "Nästa". Den Westell DSL-modem kommer att kontakta ISP och kontrollera att din anslutning och kontoinformation är korrekt. Du bör se den gröna "Internet" statuslampan på Westell lyser ett fast grönt på denna punkt. När kontrolleras, kommer modemet att ta dig tillbaka till huvudmenyn startskärmen.
  7.
  Välj "Profile Editor" från huvudmenyn. Se till att "Alltid på" och "Spara lösenord" är markerade. Detta kommer att ansluta DSL automatiskt. Klicka på "Spara" för att skriva dessa ändringar i modemets konfigurationsfilen.

  Konfigurera Netgear Router


  1.
  Placera Netgear router bredvid din Westell DSL modem, att se till att Netgear har minst 2 inches av öppna ytor på varje sida för luftcirkulation. Anslut Netgear routern till en ledig eluttag. Kör en Ethernet-kabel från Ethernet-uttaget på baksidan av Westell modemet och in i "WAN"-uttaget på baksidan av Netgear router. I de flesta modeller är detta grönt.
  2.
  Öppna upp en webbläsare och navigera till routerlogin. net. Detta är standardplatsen för Netgear konfigureringsgränssnittet.
  3.
  Ange "admin" som användarnamn och "password" (inga citationstecken på någon). Dessa är default lösenord för Netgear routrar.
  4.
  Följ instruktionerna från guiden som startar när du logga in till routern. När de tillfrågades i Setup Wizard, låt routern hitta din Internet typ. Klicka på "Nästa" när programmet är klart.
  5.
  Konfigurera trådlöst nätverk. Välj "trådlös inställning" från huvudmenyn i Netgear router. Här kan du ändra den förvalda SSID (nätverksnamn) för routern och nätverket nyckel, eller lösenord, som användare måste ange för att använda den trådlösa anslutningen. När du är nöjd med inställningarna klickar du på "Apply".

  Tips och varningar


 • Om du upplever modemet eller routern problem anslutning, koppla ur enheten och låt den att sitta en stund, sedan in den igen i.
 • Var försiktig när du redigerar dessa konfigurationsfiler, eftersom fel information kan orsaka din anslutning till inte svarar. Många routrar och modem har en "reset"-knapp som gör att du kan återställa filerna standardkonfigurationen.

Previous:hur du ansluter en IDE till SATA Next:hur du aktiverar infärgning på en bärbar dator

Relaterade artiklar


 • hur man installerar en ny hårddisk på en Dell dimenson 4550
 • hur man konfigurerar en slav enhet
 • HP Inkjet installationsproblem
 • felsökning av en dim laptop skärm
 • hur man kan bli av en HP Deskjet 4140 skrivare redo meddelande
 • digitala chip typer
 • information för tablett persondatorer
 • hur man formatera en laptop med en extern hårddisk
 • felsökning av en Hewlett-Packard Deskjet 990C
 • Hur man återskapar en USB flash-enhet tabellen File Allocation