Dator > hur man kan förstora gammal fotografier

 • hur man kan förstora gammal fotografier


 • Om du precis har upptäckt några fantastiska gamla fotografier i din vind eller garderob, kommer du antagligen att göra kopior för anhöriga, eller utvidgningar att hänga i ditt eget hem. Utan ett foto ursprungliga negativt, du kan inte bara skriva ut bilden i en större storlek. Du kan dock skapa högupplösta förstoringar från en papperskopia fotografi genom att skanna bilden och skriva ut en utvidgning från datorn. Om du inte äger din egen skanner, oroa dig inte, många exemplar centra har skannrar och datorer som du kan använda mot en liten avgift.

  Du behöver:
  Scanner
  . Dator.
  Skanna eller foto-redigeringsprogram, t. ex. Adobe Photoshop.
  Skrivare eller kopiera centrum.


  1.
  Slå på datorn och skannern och öppna datorns skanning eller bildredigeringsprogram.
  2.
  Öppna skannern och placera ditt gamla foto med framsidan nedåt på skannerglaset.
  3.
  Gå till "Arkiv"-menyn i skannern eller foto-redigeringsprogram och välj "import" och "Från skanner. " Du kanske kan välja det exakta namnet på skannern redan är ansluten till datorn, till exempel "Epson V500" eller "HP Scanjet G4050. "
  4.
  Välj den typ av dokument du skannar från det nya inläsningsinställningarna fönster. Du kommer att kunna välja mellan" färgbild "," svartvit bild "eller" Textdokument. "
  5.
  Välj önskat filformat för den skannade bilden. Du kommer antagligen att kunna välja mellan JPEG (Joint Photographic Experts Group) och TIF-eller TIFF (Tagged . Image File) formatet De TIF fungerar bäst för förstoring bilder, dessa filer är större och kan stödja mer ingående och upplösning än JPEG-filer.
  6.
  Välj önskad bildupplösning för den skannade bilden. Du måste ange denna resolution med en "dpi" nummer. "DPI" står för "dots per inch", vilket innebär antalet pixlar per tum i bilden. Välj en dpi på minst 600. En upplösning på 600 dpi bör producera högkvalitativa förstoringar från små original fotografier.
  7.
  Klicka på "Preview" för att se en förhandsvisning skanna av bilden på din valda upplösning. Justera fotografi placering på skanning glaset Om bilden är sned. Du kan också välja en mer specifik del av bilden för att skanna genom att skapa en ruta över förscanningen med hjälp av musen.
  8.
  Klicka på "Scan" för att skanna bilden, och spara filen.
  9.
  Skriv ut bilden hemma om du har en högkvalitativ skrivare, eller spara bilden filen till en cd eller en flash-enhet och ta den till en kopia centrum för utskrift.

  tips och varningar


 • Säkerhetskopiera dina skannade bildfiler på en CD eller extern hårddisk för att skapa en säkrare digitalt system foto arkivering.

Previous:hur du ansluter en IDE till SATA Next:hur kort kluster video

Relaterade artiklar


 • Defragmentera en FAT 32-enhet i linux
 • hur du uppgraderar laptop chipset
 • Hur konvertera pc till dvr
 • hur man installerar en f4140 HP Deskjet
 • Hur konvertera FAT32 till NTFS i win98
 • hur du tar bort en CMOS-batteri från en Compaq Evo N800
 • hur man installerar en extern hdd till Windows XP
 • Felsökning behöva installera en skrivare varje gång jag ansluter till den bärbara datorn
 • Felsökning ljudhastigheten på en dator
 • lista med 15GB minne bärbara datorer