Dator > hur man hanterar en datasal

 • hur man hanterar en datasal


 • Om en del av ditt jobb är att hantera en datasal, är det viktigt att beakta den fysiska säkerhet och trygghet för de servrar och datorer inrymt i rummet, liksom behovet av en värmepump och effektiv luftcirkulation.

  Du behöver:
  serverrack
  . Luftkonditionering.
  Larm.
  Lås eller tangentbord.


  1.
  Utvärdera storleken på rummet och kontrollera att den är tillräcklig för att hantera den mängd utrustning installerad. Många gånger storleken och omfattningen av en datasal kommer att växa med tiden, och det är viktigt för den fysiska infrastrukturen för att tillgodose denna tillväxt. Om mer utrymme behövs, följer företagets policy att rekvirera ytterligare utrymme eller ändra placeringen av datorrummet.
  2.
  Kontrollera att alla servrar, strömförsörjning och annan utrustning är ordentligt placeras i serverrack. Serverrack ge ett extra skydd för utrustningen i datasalen, så det är viktigt att använda dem för att hysa alla vitala utrustning. Att hålla all datautrustning i serverrack tillåter tekniker att enkelt nå både fram-och baksidan av alla servrar, routrar, tegel makt och andra delar av hårdvara. Koncentrera all utrustning på ett ställe och märkning varje exemplar av utrustningen möjliggör också utanför tekniker som kan behövas i en kris att hitta och reparera utrustning.
  3.
  Fastställa riktlinjer för alla anställda som kan behöver tillgång till datasalen. Om rummet har en standard lås, se till att endast de med ett legitimt behov av att komma in i datasalen har nycklar. Om en knappsats system används, se till att koden anställd märken att utesluta tillgång till datasalen. Bevilja denna endast för de som har ett legitimt behov. Kontrollera att datorrummet tillgång upphör och nycklar hämtas om en anställd överföring av IT-avdelningen.
  4.
  Inrätta dagligen protokoll för att kontrollera statusen på all utrustning inrymt i datasal. Tilldela en anställd att kontrollera status för alla hårddiskar på servrarna, alla nätaggregat i korgarna och all annan utrustning. Kontrollera att protokollet föreskriver rapportering av feltillstånd.
  5.
  Kontrollera att datorn rummet har en särskild enhet luftkonditionering installerat, och att luftkonditionering är tillräcklig för att hantera värme som genereras av utrustningen. Servrar och annan datorutrustning genererar mycket värme, så det är viktigt att ha en särskild enhet luftkonditionering installerad. Ytterligare designelement som upphöjda golv kan bidra till att luftkonditioneringen arbeta mer effektivt, så anser att alternativ när man utformar en ny plats.

  luftkonditionering också borde finnas ett larmsystem som skickar en sida till de enskilda jour i händelse av haveri. Den optimala temperaturen för en datasal är mellan 68 och 70 grader Fahrenheit, och larm bör fastställas att skicka ut en sida när temperaturen stiger över den nivån.


Previous:hur du ansluter en IDE till SATA Next:hur du anpassar en gamer pc

Relaterade artiklar


 • Hur man väljer en widescreen dator lcd
 • Hur kan jag titta på filmer från en mt trådlösa bärbara dator till min TV?
 • hur man fyller bläckpatroner till en HP 78
 • ominstallation av en nyckel mössa på en Inspiron 1501
 • hur du ansluter en trådlös skrivare till ett trådlöst pc
 • hur du installerar minne i eMac
 • Hur stoppar jag den automatiskt välja från inträffar när jag svävar min mus över något på min laptop?
 • hur man använder linux data återvinning verktyg för att rädda en hårddisk
 • HP Inkjet installationsproblem
 • Faxa med en Mac Bluetooth-modem