Dator > hur man gör en gammal laptop till en Internet-apparat

 • hur man gör en gammal laptop till en Internet-apparat


 • Om du har en bärbar dator som börjar visa sin ålder och har problem att köra den produktivitet och grafik programvara kan det vara dags att förvandla din dator till en bärbar Internet apparaten. Som Internet apparater bara fokusera på anslutning till Internet och andra enkla tillämpningar, vrida en gammal dator till en Linux-baserad Internet apparat kan göra en gång långsam dator tillräckligt snabbt för att surfa på Internet en gång till. Du kan använda din Internet apparaten för att få tillgång recept i köket, tv-tablån i vardagsrummet och din e-post från var som helst i huset.

  Du behöver:
  Bärbar dator
  . Linux-distribution.
  Trådlös Internetuppkoppling.


  1.
  Hitta ett nytt operativsystem. Gamla datorer som kör Microsoft Windows kan omvandlas till snabbare Internet apparater genom att installera en Linux-distribution. De flesta distributioner av Linux är gratis och öppen källkod, vilket innebär att de kan laddas ner gratis. Vissa typer, t. ex. Slackware Linux, ger relativt lite i vägen för grafiska meddelanden som hjälper dig med installationen, medan andra, som Ubuntu Linux erbjuder kommersiell support att rivaler som större operativsystem. Linux kräver mindre minne än Windows, så du kan förvänta snabbare resultat, även från en äldre bärbar dator.
  2.
  Installera Linux. Om du har överfört det viktiga innehållet i din bärbara dator till en ny dator eller en extern hårddisk, kan du formatera disken och installera Linux från en installations-CD. Om du föredrar att hålla Windows installerat på den bärbara datorn, ifall du behöver det, kan du också gå om partitionering hårddisken, vilket gör att Windows att vistas på dess eget avsnitt i enheten medan Linux verkar separat på sin egen del av enheten. Ett program som Symantecs Partition Magic kan användas för att dela upp din hårddisk. Om du inte är bekväm partitionering din hårddisk, kanske du vill installera Wubi, en fördelning av Ubuntu Linux som installeras sida vid sida på samma partition som Windows. Denna fördelning kan du behålla Windows på plats och erbjuder prestanda som är lika med en standardinstallation, kort av lite långsammare hårddisk.
  3.
  Installera program. När du har Linux installerat på din dator, kan du börja installera programvara. För en Internet apparat, är det viktigaste att hitta en snabb webbläsare. Firefox är den dominerande webbläsaren för Linux-datorer, men Opera och krom även möjliggöra snabb surfning. För meddelanden i Google Talk, är AIM, MSN och Yahoo, den universella Pidgin klienten mycket populär. Dessutom även om din Linux Internet apparaten kommer främst att användas på webben, kan du behöva öppna ordbehandling och kalkylprogram dokument ibland. OpenOffice. org är kompatibla med Microsoft Office och kan hålla dig ansluten när du använder din Internet-apparaten.


Previous:hur du ansluter en IDE till SATA Next:Hur berätta om ditt grafikkort är dålig

Relaterade artiklar


 • hur man byter papper i en bror laserskrivare
 • hur man använder en HP analog TV-tuner
 • hur radera DVD-RW-skivor
 • hur man använder acernote återställnings-CD
 • Hur man väljer en dubbelkärnig processor
 • Felsökning av en IBM T41 laptop
 • hur man återställer skrivarpatron en 6980 hk skrivare
 • hur man väljer den bästa datorn för college
 • Turion 64 X2 vs dual core
 • Felsökningsverktyg för Mac