Dator > hur man fixar en dator audio problem

 • hur man fixar en dator audio problem


 • Så avancerat som personliga datorer har blivit, hårdvara frågor återstår gemensam plats. Fastställande av källan till problemet är ofta det bästa sättet att övervinna frustration med otillförlitlig datorkomponenter. Audio maskinvara låter dig lyssna på CD och media strömmas från Internet. Fastställande avsaknaden av ljud från en dator kan vara så enkelt som att se över användarinställningar eller är ett tecken på mer allvarliga hårdvarufel
  1.
  Kontrollera högtalarna är inkopplade i. Om datorn högtalare kräver en strömkälla för att driva, kontrollera att de har makt. Kontrollera operativsystemet volymkontrollen inte är avstängt och att volymen är uppskruvad. Om du använder hårdvara knappar för att styra ljud från din bärbara dator eller tangentbord, se dessa knappar fungerar korrekt genom att jämföra dem med de ljudnivåer som visas i operativsystemet.
  2.
  Bekräfta ingenting är ansluten till hörlursuttaget. Om en annan användare lämnade hörlurar inkopplade ljudet till datorn högtalarna stängs av.
  3.
  Installera om drivrutinen till ljudkortet eller ljudenhet. Drivrutiner är program som syftar till att utöva tillsyn över maskinvarukomponenter på din dator. Ibland filerna för dessa program blir korrupt. Använd ditt operativsystem enhetsinställningar kontroll för att hitta drivrutinen för ljud-och avinstallera drivrutinen. Omstart av datorn kommer att installera den ursprungliga drivrutinen filer och eventuellt också rätta till problemet.
  4.
  Uppgradera ljud drivrutin genom att hämta den senaste versionen från tillverkarens webbplats. Ändringar i mjukvara eller annan maskinvara på datorn kan ibland orsaka konflikter med ditt ljud drivrutin. Som ett resultat, tillverkare uppdaterar ofta programvaran för att lösa konflikter eller fixa andra buggar upptäcktes av användare av hårdvara. Uppdatera drivrutinen kommer att se till att du har den senaste versionen som har löst kända operativa frågor med enheten.
  5.
  Kontrollera att hörlursuttaget inte har ett problem. Bärbara datorer och andra mobila datorer lider ofta av skadade hörlursjacken beroende på frekvent användning eller stress på kabeln när den är ansluten till uttaget. När dessa uttag skulle misslyckas, kan ljudet från hörlursuttaget förvrängas eller misslyckas helt. Beroende på din bärbara dator, kan du kanske ersätta ett litet kretskort som innehåller ljudutgångar. Om dessa anslutningar inte görs på ett separat kretskort, måste du byta hela moderkortet i din bärbara dator. Jack misslyckanden på skrivbordet modeller kommer behöva bytas ut ljudkortet. Om ljudet på datorn är integrerad med moderkortet, använda en kortplats för att lägga till annat ljudkort och inaktivera det integrerade ljudenhet som inte längre fungerar.

  tips och varningar


 • Audio maskinvarufel i bärbara datorer kan lösas genom att lägga till ett USB-ljudkort och inaktivera det ursprungliga ljudet enheten använder operativsystemets hårdvara. Externa ljudenheter har sina egna ljuduttagen att ersätta de som finns på din laptop.

Previous:hur du ansluter en IDE till SATA Next:hur man fixar zon fel när man spelar out-of-area dvd

Relaterade artiklar


 • hur man beräknar dator wattal
 • hur man fyller en färgpatron med svart bläck
 • AMD Quad Core vs Pentium Quad Core
 • Hur dual core & quad core processorer arbete?
 • hur man bränner AVI till DVD med Nero
 • hur man byter en 4-stifts lcd inverter
 • hur man byter en bläckpatron på en Epson nx105
 • hur man bygger en dator enkelt
 • hur man uppgraderar en Intel Pentium 4 520
 • riktningar för att lägga till datorns minne