Dator > hur man byter ett moderkort på en hp pavilion zv5000 laptop

 • hur man byter ett moderkort på en hp pavilion zv5000 laptop


 • Om moderkortet i din HP Pavilion zv5000 laptop ständigt misslyckas eller blir skadad, kommer datorn att uppleva antingen intermittenta hårdvaruproblem eller sluta fungera helt. Att köpa en ny bärbar dator är en dyr lösning och gör det svårt att hämta data som lagras på Pavilion hårddisk. Om du föredrar att lösa problemet på egen hand, kan du ta isär den bärbara datorn och ersätta den döda moderkort med en fungerande enhet

  Du behöver:. .
  Kryssmejsel
  Skruvmejsel.
  Moderkortet.


  1.
  Stäng av HP Pavilion zv5000 laptop. Koppla bort alla kablar bifogas portarna på sidan av paviljongen. Stäng datorns bildskärm lock och vänd den över.
  2.
  Tryck ner den svarta knappen batterispärren i mitten av målet. Skjut den ner i olåst läge. Lyft batteriet uppåt och skjut den till höger för att ta bort den från zv5000.
  3.
  Lossa och avlägsna de två skruvarna längst ned till höger i fallet med en stjärnskruvmejsel skruvmejsel. Lyft av plastlocket och dra sedan ut hårddisken ur Pavilion laptop.
  4.
  Ta bort skruven i centrum av ärendet och lyft av andra plastlocket. Tränger undan klämmorna på vänster och höger sida av minnesmodulen under plastlocket. Lyft ut modulen på en 45-graders vinkel och lägg den åt sidan.
  5.
  Bort de två skruvarna längst till vänster i målet. Skjut den optiska enheten ur zv5000 tills dess fast kabel kommer i utsikt. Koppla bort kabeln från den bakre änden av den optiska enheten.
  6.
  Avskaffa de återstående skruvarna i nedre delen av fallet. Dra av plastlocket. Ta bort de fyra skruvarna som håller kylflänsen till processorn. Lyft kylfläns av och lägg den åt sidan.
  7.
  Använd en skruvmejsel för att vrida processorn låsskruven motsols. Dra Pavilion processor uppåt och ställ det åt sidan. Vänd Pavilion tillbaka över och öppna skärmen locket.
  8.
  Sätt kanten av en skruvmejsel under plastremsan ovanför Pavilion tangentbord. Pop remsan uppåt och ta bort den från den bärbara datorn. Ta bort de fyra skruvarna låsa tangentbordet till datorväskan.
  9.
  Lyft tangentbordet bort från fallet och sedan koppla sin moderkort kabel. Koppla in kabeln till modemet i det nedre vänstra änden av moderkortet. Ta bort modemets skruven och lyft sedan modemet ur den bärbara datorn.
  10.
  Tränger undan klämmorna håller sekundärt minne modulen på plats och dra modulen av modemet på en 45-graders vinkel. Ta bort den inbyggda högtalaren är skruven och dra sedan ut högtalaren.
  11.
  Lossa och avlägsna de återstående moderkortet skruvar. Lyft moderkortet ur HP Pavilion zv5000. Placera ersättning moderkortet på sin plats och sedan montera den bärbara komponenter.

  Tips och varningar


 • Med HP Pavilion zv5000 laptop använder åtta olika storlekar av skruv. Håll varje skruv storlek i en separat behållare för att undvika att blanda ihop dem.
 • En ersättare moderkort för din Pavilion zv5000 laptop kan hittas via webbplatser som säljer enskilda datorkomponenter.
 • Samtliga komponenter i din HP Pavilion zv5000 kan skadas permanent genom statisk elektricitet. Innan du rör vid komponenter som du behöver se till att du är ordentligt jordad genom att knacka på händerna mot ett metallföremål som är ansluten till golvet.

Previous:hur du ansluter en IDE till SATA Next:hur man ändrar laptop optisk enhet

Relaterade artiklar


 • hur du aktiverar trådlöst på en 2wire 2701 gateway
 • hur man rengör ett Stratasys plastbas
 • hur man fixar en verkningslös flash-enhet
 • hur du tar bort säkerheten flash-enhet
 • hur du formaterar USB-minnen
 • Nackdelen med en multi-core processor
 • hur man får drivrutiner för HP-skrivare
 • kan bläckstråleskrivare spåras?
 • hur man kommer åt BIOS på en Compaq Presario 2575
 • hur du lägger till minne till en Dell Inspiron b120 laptop