Dator > hur man byter ett USB-kort

 • hur man byter ett USB-kort


 • USB-kort är add-on elektroniska kretskort som placeras i någon av en serie av vit "PCI" platser hittades nära den bakre änden av en dators moderkort. Även kallad "kortplatser," dessa låta datorn ägaren att lägga till ytterligare kort som är utformade för att utföra olika uppgifter, såsom ljud, joystick-anslutning, för att ansluta ytterligare USB-enheter (USB-kort) och mer. Dessa kort används i äldre datormodeller som inte kom med inbyggt USB-kapacitet och måste bytas ut om de utvecklar problem. Lyckligtvis byter ut ett USB-kort är enkel nog för vem som helst med förmåga att använda en skruvmejsel

  Du behöver:.
  Nya PCI USB-kort
  . Skruvmejsel set med både Standard och Philips-stil huvuden.
  Antistatiska armband med jordkabel och klämma på slutet av tråden.


  1.
  Ta bort alla skruvar som håller fast utsidan av ditt ärende till ramen på din dator. På vissa datorer måste alla skruvar runt kanten på baksidan av datorn tas bort, vilket underlättar att ta bort hela ytterhöljet som en del, medan andra kommer att tillåta dig att lossa skruvarna på ena sidan, så att du kan antingen ta bort av sidoväggarna.
  2.
  Koppla ur datorn från dess strömkälla och sätta på en jordad antistatisk handled band, som säljs i någon elektronik leverans försäljningsställe eller i datorn delen av alla varuhus. Anslut klämman eller alligator klipp på slutet för att en bult eller något metallyta på datorns ram. Korrekt anslutning till metall är det viktigt att förhindra eventuell statisk elektricitet i fingrarna från att orsaka skada på interna datorkomponenter.
  3.
  Leta reda på gamla USB-kort som sitter i en av de vit kortplatser, och noterar om en skruv används för att fästa bakplatta av kortet i ramen på din dator. Om så är fallet, ta bort skruven och ställ in det till sidan.
  4.
  Ta tag i den övre kanten av den gamla USB-kort med fingrarna och dra hela kortet rakt upp utan rocking kortet fram och tillbaka, vilket kan skada stiften i kortplatsen. Endast en fast rakt upp rörelsen är acceptabelt när man arbetar med dessa expansionskort. Ta bort kortet från insidan av datorn helt.
  5.
  Rada upp kanten på din nya USB-kortet, som innehåller metallisk koppar kuddar, med längden på kortplatsen och också så att fästhålen i back-plattan är kantad med skruvhålet i ramen på datorn. Tryck in kortet nedåt, försiktigt, tills kortet börjar glida lätt i facket. Tryck på toppen av en tumme på den övre vänstra kanten av kortet och spetsen av den andra tummen på den övre högra kanten av kortet. Tillämpa lika tryck nedåt med vardera tummen så att kortet snäpper fast i facket helt.
  6.
  Sätt i kortet rygg-skylt fästskruv och sedan ersätta och skruva ner fallet täcka eller sidan panel (er) till din dator. Anslut din dator och slå på den, och installera alla drivrutiner som krävs när du ombeds att göra det av operativsystemet.

  tips och varningar


 • Använd alltid ett jordat handledsband när du arbetar med interna komponenterna i din dator. Statisk urladdning på alla känsliga komponenter i ditt system kan skada din dator. Därför bör användningen av sådana handledsrem inte anses vara frivillig.

Previous:hur du ansluter en IDE till SATA Next:hur man kan bli av U3 på en flash-enhet

Relaterade artiklar


 • hur man installerar WAD filer till din wii med ett SD-kort
 • delar av ett USB-minne
 • Återskapa data från en kraschad hårddisk
 • hur du tar bort minnen som är för små från en bärbar dator
 • hur man spela upp filmer på en Wii
 • hur ändrar delar i en iMac
 • sju delar av en dator
 • 64 bit vs 32 bitars datorer
 • vad du bör tänka på för hårddisken när man köper en dator?
 • Felsökning starta en dator från CD-ROM