Dator > hur man bygger en Core 2 Duo-system från grunden

 • hur man bygger en Core 2 Duo-system från grunden


 • Intels Core 2 Duo-linjen av processorer är den snabbast dual core-processorer tillgängliga för konsumenterna i dag. Den C2D linje har en CPU för varje kundsegment, från extremt snabba processorer för entusiaster att nedre änden, billigare kretsar för low-end användare. Den C2D linjen är byggd kring Intels processor Socket LGA-plattform 775 och blir den sista att använda den. I februari 2010, är LGA 775 fasas ut av 1156 och Intels IX linje processorer. Bygga en Core 2 Duo-systemet erbjuder fantastiska prestanda vid olika prisklasser.

  Du behöver:
  rem jordningsarmband
  . Skruvmejsel.
  Datorchassit.
  LGA 775 moderkort.
  Strömförsörjning (300W eller mer).
  DDR2 eller DDR3 RAM.
  Core 2 Duo-processor.
  Hårddisk.


  1.
  Sätt på dig jordning handledsrem och fäst leda till en jordad yta. Den omålade metall stag inne i ditt fall fungerar mycket bra. Ta bort sida av fodralet genom att lossa skruvarna på baksidan av målet. Placera panelen åt sidan och lägga ärendet på sin sida.
  2.
  Montera moderkortet genom att lätt dra åt moderkortet ner med den medföljande skruvarna. Dra åt varje skruv i mässing standoffs det stämmer med moderkortets monteringshålen. Om ditt ärende inte ha förinstallerade standoffs, måste du skruva in dem för hand. Dra inte åt skruvarna eller du kan spricka moderkortet.
  3.
  Montera nätaggregatet på rätt plats i chassit. Montering platser varierar från fall till fall, så kolla din instruktionsbok om du är osäker. Dra åt skruvarna och drapera makten kablar över sidan av målet att hålla den ur vägen.
  4.
  Anslut ATX-kontakt till lämplig kontakt på moderkortet. Anslut de fyra stift 12v adapter till lämplig plugg också.
  5.
  Plug varje DDR-modul i lämpligt färgade DIMM-plats --- rött med röda, blå med blå och så vidare . Passa in skåran på modulen i skåran i DIMM och tryck fast tills modulen klickar på plats.
  6.
  plats försiktigt processorn i CPU-sockeln och fäst klämmorna runt den. Se klippen klickar på plats. Placera kylfläns /fläkt (HSF) direkt ovanpå processorn och tryck bestämt nedåt. Kläm HSF: s klämmorna runt CPU-sockeln tills de klickar på plats. Anslut HSF makt leder till korrekt märkta header på moderkortet.
  7.
  Montera hårddisken i lämpligt utrymme inuti av ärendet. Konsultera fallet i handboken för specifika instruktioner. Anslut hårddisken till moderkortet via SATA eller IDE, beroende på enhetens konfiguration. Anslut lämpliga strömkabeln från PSU till enheten.
  8.
  Anslut kablarna för kraft-och reset-knappen, makt och hård lysdioder enhet och en USB-, talare eller FireWire-portar som kan förekomma på framsidan av ärendet. Leta reda på lämpliga rubriker på moderkortet, och efter moderkortets bruksanvisning, bifoga leder.
  9.
  Anslut PSU till ett vägguttag eller överspänningsskydd. Slå på systemet och se till att alla komponenter körs nominellt.

  Tips och varningar


 • Se till att du är ordentligt jordad innan du arbetar på den inre komponenterna i din PC .

Previous:hur du ansluter en IDE till SATA Next:Hur inaktiverar jag IPX på en HP 4350 skrivare?

Relaterade artiklar


 • hur man konfigurerar en extern skärm på en PowerBook G4
 • konkurrenter av Kindle
 • macbook 250 vs 320
 • DDR 333 vs DDR 400
 • hur man kan kontrollera batteriets livslängd i datorn
 • Hur kan jag återställa filer från min externa USB-hårddisken gratis?
 • hur du lägger till musik från min dator till ett minneskort
 • Felsökning av en HP Pavilion usb midi keyboard
 • hur reparera en Dell 8200 bakgrundsbelysning
 • hur man byter ett USB-kort