Dator > hur du ändrar ikonen på en extern hårddisk

 • hur du ändrar ikonen på en extern hårddisk


 • En extern hårddisk är ett datortillbehör som lagrar data utanför huvuddator. Du kan använda dessa externa enheter som en annan källa av minne lagring, filöverföring, och även som en extra backup för en Windows XP-operativsystem. När en extern hårddisk är ansluten till en dator, visar den upp med en egen ikon, som du kan ändra när som helst göra enheten stå ut från resten av datorns kringutrustning

  Du behöver:.
  Dator .
  USB-kompatibel enhet med USB-ingång.

  Autorun. inf Alternativ


  1.
  Högerklicka på en genväg som länkar till en fil (men inte till din "Min Dator") och välj "Egenskaper". Klicka på "Byt ikon" för att få upp fönstret ikonbilden.
  2.
  Bläddra igenom filen ikonerna för att bestämma indexnummer den du vill använda. Börja vid övre vänstra hörnet med noll, och sedan räkna ner från varje kolumn. Till exempel är ikonen för ett datachip indexnummer 12. Klicka på "Avbryt" och klicka sedan på "Avbryt" en gång till.
  3.
  Öppna en tom fil i Anteckningar. För att göra detta, klicka på "Start" menyn, gå till "Alla program" välj "Tillbehör" och klicka sedan på "Anteckningar".
  4.
  Typ "[autorun]" (utan citattecken) i den första raden i Anteckningar fönstret och tryck på "Enter". På andra raden skriver du "icon=C: \ WINDOWS \ SYSTEM \ Shell32. dll, 12" (utan citattecken), som ersätter "C" med enhetsbeteckningen i samband med den externa hårddisken och "12" med indexnummer motsvarande till den ikon du vill använda.
  5.
  Klicka på "File" och "Spara som". Skriv "C: \ autorun. inf" med citattecken i "File Name" boxen och ersätt "C" med lämpliga externa hårddisken brev. Klicka på "Spara" stäng filen och starta om datorn.

  Registereditorn


  1.
  Klicka på "Start" följt av "Kör". Skriv "regedit" (utan citattecken) i dialogrutan och klicka OK för att öppna upp Registereditorn. Navigera genom följande mappar: "HKEY_LOCAL_MACHINE", "programvara" "Microsoft", "Windows", "CurrentVersion" och "Explorer. ".
  2
  Dubbelklicka på" driveicons "om den finns, annars högerklicka på den högra sidan av fönstret och välj" Nytt "följt av" Key "Namn denna nyckel. "driveicons" och skapa en undernyckel uppkallad efter enhetsbokstaven för din externa hårddisk.
  3.
  Gör en annan undernyckel som heter "DefaultIcon" under externa hårddisken undernyckeln. Dubbelklicka på detta fil och sätta dess värde till "C: \ WINDOWS \ SYSTEM \ Shell32. dll, 12", och se till att ersätta "C" med rätt extern hårddisk brev och "12" med ikonens indexnummer.
  4.
  Klicka på "X" på "Registereditorn" fönstret för att stänga den. Starta om datorn.

  Tips och varningar


 • Redigering av registret kan skada din Windows-operativsystem ska du göra ett misstag. Skapa återställningspunkter innan du gör ändringar eller lägga till nya register.

Previous:hur du ansluter en IDE till SATA Next:hur till återvinna NTFS på en disk som inte erkänns av Utforskaren

Relaterade artiklar


 • Hur kopierar jag en musik-CD med en mac?
 • Hur uppdaterar jag min grafikdrivrutin på min Dell Latitude C610 bärbar dator?
 • HP 5510 felsökning
 • hur man sätter musik på min mini SD-kort
 • Hur får man en universell netboot disk för att köra på en bootbar USB-enhet
 • Skillnaden mellan en trådlös router & en USB-adapter
 • Vid målning tips
 • hur man kan få en PC hårddisk på en Mac
 • bror bläck Refill instruktioner
 • felsökning av en C6300 trådlös skrivare som bara skriver om start