Dator > fördelar och nackdelar med cat 5-kablar

 • fördelar och nackdelar med cat 5-kablar


 • Du behöver:
  stjärnskruvmejsel

  Många datoranvändare och företagsägare möta beslut att välja vilken typ av kabel som ska användas för deras nätverk. . Cat 5 har varit en av de dominerande val för många år, men andra alternativ har blivit tillgängliga till nätverk under senare år. Även om det finns andra alternativ till Cat 5 får inte alla av dem passar behoven i ett visst nät.

  Kostnad

  Ett av fördelarna med Cat 5-kabel jämfört med andra kablar är att Cat 5 har förblivit ett av de billigaste alternativen för nätverk kabel. Cat 5 används ofta i korsad kabel arbeten på grund av sin betalningsförmåga.

  Överföringshastigheter

  Cat 5-kabel ger hög överföringshastighet. Den kan nå ganska höga överföringen i förhållande till personliga nätverk och äldre former av kablar. Cat 5-kabel är också klarar av att överföra upp till fyra signaler samtidigt.

  Mångsidighet

  Cat 5-kabel har fördelen av mångsidighet. Två former av kabeln används. En form, som kallas solid ledare form, är stel och används för att ansluta vägguttag med mittpanelen. Solid ledare är den billigaste formen av Cat 5. Den andra formen, strandsatta ledare form, används för att ansluta datorer till ett vägguttag. Denna typ av kabeldragning är flexibel. Cat 5 mångsidighet gör den idealisk för en mängd olika tillämpningar, såsom med datornätverk och telefonkablar, även med flera bättre kablar på marknaden.

  Data Transfer

  Cat 5-kabel har många begränsningar, särskilt i de ständigt främja miljön av teknik. En av de största nackdelarna med Cat 5-kabel är hur mycket data som kan skickas genom kabeln. Cat 5-kabel är mycket begränsad på sin topp slut för dataöverföring. Medan kabeln fortfarande är anpassad för hemnätverk, kan den endast hantera 100 megabit per sekund och är därför inte lika effektiva för större företagsnätverk eller för någon process som kräver stora dataströmmar som i moderna tv-överföringar.

  Interference

  En annan nackdel med Cat 5-kabel är dess känslighet för störningar. Cat 5 effektivitet är kraftigt minskas genom elektrostatiska störningar från många handdatorer och andra föremål som projektet induktiva störningar. Telefoner, mikrovågsugn, signaler TV, dator trådlösa signaler och andra signaler frekvens kan orsaka störningar med Cat 5 överföringar. En Cat 5-kabel kan även plocka upp störningar från andra Cat 5-kablar att den kombineras med, vilket kallas cross-talk. Cross-talk kan orsaka allvarliga problem med dataöverföringar och signalstyrka. Överhörning störningar kan också minska överföringshastigheter.


Previous:hur du ansluter en IDE till SATA Next:hur man kan beräkna MAC-adress till binärt

Relaterade artiklar


 • hur man kan kontrollera en CPU-fläkt
 • hur man löser papperstrassel i en oki B4600-skrivare
 • hur man ansluter en dator till en nätverksskrivare
 • hur man installerar saknade drivrutiner från ett USB-felkod
 • define Duo-processor
 • hur man fixar en laptop knappsats
 • felsökning av en flimrande platt bildskärm
 • hur man installerar en socket 775 cpu
 • skillnaden mellan dual-core och dual-processorer
 • hur man kan få text som lagrats på en flash-enhet