Dator > felsökning bärbara Macintosh-datorer

 • felsökning bärbara Macintosh-datorer


 • Macintosh-datorer är översvämmar marknaden dessa dagar. Med en ständigt expanderande imperium har Apple fått ramp upp produktion av sina datorer, men tyvärr innebär det att fler och fler människor har problem med sina Apple bärbar eller stationär. Det är i den typ av massproduktion. Felsökning din Mac kan spara dig mycket huvudvärk

  Kommer inte att slå på

  Kontrollera att din Mac är ansluten i det startar inte upp, och se till att batteriet har en avgift om det är en bärbar dator. För att kontrollera batteriet på Apples senaste modeller, tryck på knappen på batteriet och leta efter gröna LED-lampor för att indikera den har makt. Om den inte, kopplar in den adaptern på en bärbar dator ska lysa grönt eller gult om det är laddning och batteriet blinkar. Om du använder en stationär dator, kontrollera att den är ansluten till ett fungerande vägguttag. Tryck på strömbrytaren och lyssna efter en start klockan. Om du hör ett, försöka justera skärmens ljusstyrka på din dator genom att trycka på kontrollerna skärmens ljusstyrka på datorn eller extern bildskärm. Om datorn inte startar, kan du behöva återställa PRAM. Detta förfarande skiljer sig beroende på vilken modell dator du har. Kontrollera din modell mot Apples webbplats.

  Ingen bild

  Kontrollera att den externa bildskärmen är inkopplad om du inte får video. Kontrollera att alla anslutningskablar finns ordentligt ansluten. Om de är, ta bort dem och kontrollera att alla stiften är raka och fria från skador. Prova att återställa PRAM nästa. Om du använder en bärbar dator, kontrollera att monitorns ljusstyrka är så hög som den kan. Om det är, hålla upp en ficklampa på skärmen och se om du kan se video med ljuset. Om du kan, är omriktaren trasigt och behöver bytas ut. Detta är en liten styrelse som styr skärmens ljusstyrka.

  Om detta misslyckas, försöka starta från din installations-cd för att se om du får video från en extern operativsystem. Detta kommer att utesluta ett operativsystem misslyckande. Om allt detta har misslyckats du kan ha en felaktig grafikkort, och datorn kan behöva repareras professionellt.

  OS Problem

  Kolla din dators operativsystem om datorn startar men det fastnar på Apple insignier, den snurrande växel under den, eller inte starta helt på ditt konto. Kontrollera hårddisken genom att sätta in Mac OSX installera skiva i den optiska enheten och stänger av datorn. Slå på datorn igen hålla ner C-tangenten, vilket kommer att få datorn att starta från skivan. Du kommer att se installationsmenyn När datorn har läsa skivan. Gå till Verktyg avsnitt i den övre menyn och välj Skivverktyg. Välj hårddisken från menyn till vänster av Skivverktyg och klicka på Bekräfta Disk för att se om det finns några fel. Om det inte finns, klicka på Behörigheter kontrollera hårddisken. Om det finns några fel, försök en reparation genom Skivverktyg med reparationsalternativ. Kontrollera alltid att du har en säkerhetskopia innan reparera en disk eller dess rättigheter.

  Om din hårddisk syns inte i Skivverktyg, innebär detta att hårddisken har misslyckats och måste ersättas.


Previous:hur du ansluter en IDE till SATA Next:hur du tar bort frontpanelen från en Apple-skärm

Relaterade artiklar


 • hur du tar bort lcd i en SONY PCG-Z1
 • hur skriver jag ut till en skrivare på ett trådlöst nätverk?
 • hur man fixar 55,1 felmeddelande på HP LaserJet 2600
 • felsökning av en Belkin N1 MIMO trådlöst kort
 • hur Sätt tillbaka RAM-kortet i en Compaq Presario
 • hur man stänger av telefonsvararen på en HP 1050 fax
 • vad är en seriell skrivare?
 • Hur kopierar jag en musik-CD med en mac?
 • hur man fyller en Lexmark 23 eller 24 patron
 • hur du tar bort iMac minne