Dator > QWERTY-tangentbord tutorial

 • QWERTY-tangentbord tutorial


 • QWERTY är termen för den normala moderna tangentbord. Det kallas så eftersom de första sex bokstäverna i den översta raden alfabetisk kör: "Q, W, E, R, T, Y. " Skrivfärdigheter är mycket önska i de flesta nuvarande jobb, som datorer är nu mer än någonsin inneboende inblandad i de flesta verksamhetsområden. Att ha en grundläggande förståelse av standard att skriva förfaranden kommer att drastiskt förbättra din WPM (ord per minut) kursen och göra dig till en mer livskraftiga anställd

  Funktionalitet av Basic Keys

  standard QWERTY designen har en stort fält av alfanumeriska nycklar, omgiven av några funktionsknappar. Här hittar du "mellanslag" bar "Shift", "backsteg", "fliken", "Caps Lock", "Ctrl" och "alt. " På en Mac hittar du också en Apple-logotyp och på en PC, den standard "Windows"-logotypen. "Mellanslag" bar är ganska självförklarande: den utgör ett mellanslag mellan ord och bokstäver när du skriver. Den "Caps Lock", när den slås på, gör alla skrivna bokstäver aktiverade. "Shift" fungerar som en tillfällig "caps lock"-dra alla bokstäver skrivs medan "shift"-tangenten hålls ned-och ger dig även möjlighet att skriva den alternativa symboler på grammatiska och beräkningsmässiga nycklar (e. g. tangenten med semikolon och kolon. Ett kolon produceras genom att hålla ned "Shift" och trycka på tangenten. )

  Använd "backsteg" knappen för att radera ett tecken. "Tab" infogar ett indrag när du skriver, och hoppar mellan inmatningsfälten när du är online. "Ctrl"-knappen kan du utföra redigeringsfunktioner såsom kopia ("Ctrl" + "C") och klistra in ("Ctrl" + "V"), och "Alt"-tangenten fungerar som ett sätt att accent och suppleanter maskinskrivna texter (även om denna nyckel är till stor del esoteriska). Slutligen, använd "enter" för att beteckna en ny punkt när du skriver.

  Grundläggande skrivfärdigheter

  Placera båda händerna i den mellersta raden av bokstäver på tangentbordet, som lämnar "G" och "H" avslöjats, och tummarna över "rymden" bar. Din vänstra hand bör omfatta "A", "S", "D" och "F. " Din rätt ska vara på i "J, K," L "och". " Detta är standardformuläret och, med lite övning kommer du att bli bekant med tangentbordet så att du inte behöver titta ner medan du skriver. Tummen ska bara fungera att slå "rymden" bar, tillsammans med dina andra fyra siffrorna i varje hand ockuperar de alfanumeriska knapparna. Kanterna på den alfanumeriska delen av tangentbordet (till vänster: "~", "fliken", "Caps Lock" och "skift," till höger: "backsteg", "\", "enter" och "Shift" ) bör drivas med Pinky fingrarna av tillämplig sidan, samt den undre knapparna kring "rymden" bar.

  Fler avancerade Keys

  Tillsammans med vanliga alfanumeriska zonen på tangentbordet, finns också piltangenterna (som bör vara självförklarande), det numeriska tangentbordet, "ESC" och "F1" till "F12" nycklar, och en liten rektangel featuring knapparna "Infoga" och "ta bort. "Använd det numeriska tangentbordet i stället för siffror i den alfanumeriska fält, om så önskas, men det är inte nödvändigt. Piltangenterna kan du flytta markören genom en text eller att avancera en webbsida. " Radera "knappen, i en skriver programmet kommer radera tecknet direkt efter markören (i motsats till tidigare, som "Backspace" nyckel) "Page Up" och "page down" är bokstavlig i deras innebörd. avancera cirka en sida uppåt eller nedåt ". End "kommer att öka din markören till slutet av raden den är på, och" hem "kommer att återvända till början. "Esc" används främst för att spel, som ett sätt att pausa spelet och "F" knapparna kan ställas in för att utföra olika funktioner beroende på vilket program du använder. Varken "esc" eller "F" knapparna är vanliga.


Previous:hur du ansluter en IDE till SATA Next:hur du installerar en andra SATA-hårddisk med Ubuntu

Relaterade artiklar


 • 6800gt vs 7600GT
 • hur man installerar minne i en HP m8020n
 • hur du uppdaterar amibios
 • hur man skriver ut från en bärbar dator till min stationära CP-skrivare
 • felsökning av en flimrande platt bildskärm
 • hur man använder en mikrofon på en e maskin
 • Definitionen av datorchips
 • hur man installerar en ny hårddisk i en Dell Dimension 4550
 • hemlagad volt omvandlare
 • vad är ett minneskort för en laptop?