Dator > Hur kan jag återställa filer från min externa USB-hårddisken gratis?

 • Hur kan jag återställa filer från min externa USB-hårddisken gratis?


 • Tyvärr kan hårddiskfel hända när som helst. Ibland kommer du att höra varningssignaler (t. ex. klickar eller skrapljud) strax innan en hårddisk kraschar, men andra gånger kommer inte ske helt oväntat. Beroende på orsaken till misslyckanden, men du kan rädda din externa USB-enhet filer utan att spendera pengar på data återvinning programvara eller specialister

  . trasiga USB-portar eller trasiga USB Enclosure

  Om du inte kan komma åt filerna på din externa USB-hårddisken eftersom USB-portar på datorn fungerar inte längre, eller därför att USB inneslutningen inte längre befogenheter, ändra USB-låda att använda hårddisken på datorn.

  Om USB-portarna på datorn har slutat arbeta, eller om höljet går sönder, helt ta bort hårddisken från sin inhägnad. Hur du tar bort avslutande kommer att bero på vilken typ av extern USB-enhet du har, men man kan bara ta bort alla skruvarna fallet på plats för att hämta USB-enheten. När du tar bort hårddisken från USB-fallet, ta bort eventuella kablar anslutna till enheten, sedan installera enheten till en ledig enhetsfacket på din dator. Inte installerar ny maskinvara till din dator om du inte har helt drivs av den, eller om någon sladdar förbli ansluten till den.

  Om du har en SATA-hårddisk (en nyare typ av enhet teknik), behöver du inte göra några fysiska förändringar till enheten. Anslut bara SATA-kablar på rätt spår på hårddisken, och datorn kommer automatiskt att konfigurera enheten. Om du har en IDE-hårddisk (en äldre typ av hårddisk teknik), å andra sidan, konfigurera byglarna så att datorn läser den som en slav (sekundär) enhet. Det sättet att ändra byglarna beror helt på enhetens tillverkare. Titta på baksidan av enheten efter en guide för att ändra hoppare. Om disken innehåller ingen sådan guide, kontakta tillverkaren om du inte vet hur man korrekt konfigurera enheten.

  När du har installerat hårddisken till datorn kan du antingen kopiera alla filer från enheten till en annan lagringsplats, eller du kan bara hålla enheten på datorn och komma åt filerna när du vill.

  hårddiskkrasch

  Om hårddisken själva har kraschat, kommer du att finna det mycket svårare att få fram data än om USB inneslutningen eller datorns USB-portar är helt enkelt inte fungerar. Hårddiskfel kan bero på antingen logiska eller fysiska faktorer. En logisk misslyckande innebär att något har gått fel med enhetens filstruktur, men själva enheten förblir friska. En fysisk misslyckande innebär att den mekaniska komponenterna i hårddisken inte längre fungerar. />
  Om hårddisken har drabbats av en chef (fysiska) krasch, kommer det ofta gör klicka eller skrapljud. För att reparera ett fel av denna grad, du behöver inte bara ett rent rum (inte bara rent, men nästan helt fri från damm och luftburna partiklar), men en betydande del av expertis. Försök inte att reparera en huvudet krasch dig själv om du inte har erfarenhet reparera hårdvara.

  Om din hårddisk har kraschat på grund av ett logiskt fel, även med Windows "Scandisk och Chkdsk verktyg kan möjligen bidra till att reparera datan. Om det behövs, ladda ner en av AA antal olika fri data återvinning programvara för att åtgärda eventuella logiska fel. Beroende på programvaran, välj källenheten för att skanna och låta programmet söka efter och reparera eventuella problem, samt återkräva skadade data.

  Om hårddiskens spindel har blivit skadad, i sällsynta fall frysa enheten över natten kan hjälpa till att reparera enheten länge nog att du kan kopiera data på det. Att frysa enheten, placera den externa USB inneslutningen i en antistatisk påse och därefter placera antistatisk påse i en förslutningsbar frys påse. Lägg påsen i frysen i minst 12 timmar. Efter 12 timmar, ta bort påsen ur frysen och koppla enheten till datorn. Om frysen processen fungerade, bör du kunna säkerhetskopiera filer på enheten under minst en kort tid. Tänk på att frysa enheten kan orsaka ytterligare skada om iskristaller samla på disken, utföra denna metod endast som en sista desperat försök.


Previous:hur du ansluter en IDE till SATA Next:hur du ansluter vga till RCA

Relaterade artiklar


 • Hur konvertera en HP allt-i-ett-skrivare till trådlösa
 • hur man gör laptop återvinning
 • hur man fyller PK patroner
 • hur man installerar 5,1 st hörlurar till en 5,1 surround system
 • AMD Quad Core vs Pentium Quad Core
 • hur man installerar ett system process nätverkshubben usb rot
 • hur man uppgraderar en iMac enhet
 • Skillnaden mellan SanDisk Ultra & SanDisk Extreme minneskort
 • Hur konvertera en SCSI-enhet till USB
 • hur man fixar en Dell 15 tums LCD-monitor