Dator > Hur berätta om ditt grafikkort är dålig

 • Hur berätta om ditt grafikkort är dålig


 • Grafikkortet i datorn är en av dess viktigaste beståndsdelar. Kortet kontrollerar alla videon bearbetas från moderkortet till din bildskärm. All grafik som visas på datorskärmen från grundläggande skrivbordet till grafiken i spelen du spelar lita på grafikkortet för att arbeta. Utan en fungerande grafikkort, är datorn i huvudsak värdelös. Datorer kan inte visa dig någonting om inte data som skickas till din bildskärm via ditt grafikkort kan göra det till monitorn
  1.
  Slå på datorn. Om din dator inte ens vända på det kan finnas en mängd problem med din dator, där grafikkortet är endast en. Du kan prova att byta ut grafikkortet på denna punkt, men det kan finnas flera andra problem som ditt moderkort, minne, nätaggregat eller ens hårddisken. Om du ska byta grafikkort och datorn fortfarande inte startar så måste du byta andra delar av datorn för att få det att fungera.
  2.
  Kontrollera din skärm. Om det förblir svart men datorn slås på igen, så kan det vara ett problem med bildskärmen eller grafikkortet. Följ nästa steg om din skärm visar en vit skärm eller linjer på skärmen när du startar upp också. Om datorn startar upp så hoppa över nästa två steg.
  3.
  Stäng av datorn och prova med att koppla den till en annan bildskärm. Starta datorn igen. Om det börjar bra så måste du byta din skärm. Om det startar men skärmen är blank, pröva att byta grafikkort på denna punkt. Om datorn fortfarande visar en vit skärm eller linjer, följa nästa steg.
  4.
  Stäng av datorn. Öppna datorlådan. Ta ut grafikkortet och koppla bort den från brädet. Anslut grafikkortet och stäng ditt fall. Starta om datorn. Om datorn startar upp fint, hade kortet just kommit loss och är förmodligen okej vid denna punkt. Om den har samma problem, pröva att byta grafikkort. Om ditt grafikkort är integrerat i moderkortet så måste du byta ut hela moderkortet.
  5.
  Försök med att använda datorn och se vad som händer. Generellt om datorn startar och videoverk under en tid då det skulle kunna tyda på något annat problem. Om du använder Windows kan du kontrollera ditt kort genom att klicka på Start-menyn. I rutan Kör eller Sök om du använder Vista, skriv dxdiag. Välj "Visa"-fliken. Om ditt kort fungerar bra, kommer det att säga så i dialogrutan, om det finns ett problem med grafikkortet, kommer det att lista de problem

  tips och varningar

 • Om du tror att du har problem med grafiken kan du kolla tillverkarens hemsida för nyare drivrutiner. Installera nya drivrutiner kommer att ta hand om de flesta fel som kan orsaka problem video på din dator.
 • Om datorn startar bra men stängs av när du spelar ett spel eller förvränger videon efter några minuter kan du ha ett virus. Om din dator känns väldigt varm efter detta händer kan du ha ett nätaggregat eller problem med fläkten. Dessa problem kommer att behöva fastställas omedelbart för att rädda din dator.

Previous:hur du ansluter en IDE till SATA Next:Hur man spelar en dvd på en äldre bärbar dator

Relaterade artiklar


 • hur man raderar en begagnad dator
 • hur du skriver ut indexkort med hjälp av en Lexmark X-skrivaren
 • vad är definitionen av dual layer brännare?
 • hur du tar bort & skriva ut på en Hewlett Packard
 • hur man återställer en KODAK Color chip bläckpatron
 • Hur får man en student rabatt på Apple Store
 • hur man flasha BIOS från ASUS A7N8X moderkort
 • hur man använder en annan webbkamera istället för dator webcam
 • hur du definierar processor
 • hur du ställer in en andra skärm från en bärbar dator