Dator > hur man installerar en DVD-brännare i en hp pavilion dator

 • hur man installerar en DVD-brännare i en hp pavilion dator


 • Vissa modeller av HP: s Pavilion serie bärbara datorer är utrustade med en grundläggande DVD-ROM eller installeras DVD /CD-RW-enheten. Dessa enheter är lämpliga för installation av programvara och visa filmer lagrade på DVD-skivor, men du kommer inte att kunna använda dem för att bränna DVD-skivor som du har skrivit själv. Många användare köpa en extern DVD-RW enhet för detta ändamål, men det innebär en ytterligare del av maskinvaran att bära runt medan du arbetar utanför hemmet eller kontoret. En alternativ lösning är att ta bort paviljongen installerade optiska enheten och installera en DVD-RW-enhet i dess ställe.

  Du behöver:
  DVD-RW-enhet laptop
  . Stjärnskruvmejsel.

  Installation


  1.
  Avsluta alla program som du kan ha igång och stänga av datorn. Koppla bort alla enheter från Pavilion gränssnitt hamnar. Dra ur nätsladden och nätverkskabeln (om ansluten). Koppla bort eventuella kvarvarande sladdar och mata alla installerade minneskort. Stäng skärmen.
  2.
  Vänd den bärbara datorn över och undersöka undersidan. Leta reda på batterispärren och skjut den till upplåst läge, batteriet kommer att släppa från den bärbara datorn kropp. Ta ur batteriet och ställ det åt sidan.
  3.
  Leta reda på hårddisken locket. Ta bort skruvarna som håller locket på plats och ställ dem åt sidan. Ta bort locket från hårddisken facket. Lossa hårddisken från den bärbara datorn och ta bort det från facket (vissa modeller kan komma med en Mylar flik bifogas, grepp och skjut bilresa från dess kontakt). Ställ hårddisken åt sidan.
  4.
  Hitta och ta bort skruven (s) säkra den installerade optiska enheten till den bärbara datorn kropp. Skjut köra ut ur den bärbara datorn, men på vissa modeller, kan du behöva använda ett uträtat gem att öppna enhetens skivfacket (infoga klippet i det lilla hålet på framsidan av enheten och skjut den inåt) och använd sedan facket som ett grepp. Om enheten har en kabel ansluten, koppla bort den, sedan bifoga det till din nya hårddisken innan installation.
  5.
  Sätt din ersättare köra in i paviljongen optiska enhetsfacket. Tryck den inåt tills det känns ordentligt på plats. Använd tidigare borttagna skruvarna för att säkra enheten till den bärbara datorn kropp.
  6.
  Sätt tillbaka hårddisken i hårddiskfacket och skjut den på dess anslutningen tills den sitter ordentligt. Byt ut hårddisken locket och använda en tidigare borttagna skruvarna för att säkra det på plats. Sätt tillbaka batteriet i facket.
  7.
  Sätt alla tidigare kopplats kablar och apparater. Öppna displayen och tryck på strömbrytaren, enheten är nu klar för användning

  tips och varningar


 • Spara den gamla optiska enheten användas som en enhet för säkerhetskopiering. ska din nya enheten sluta fungera på rätt någon gång.
 • Undvik att röra vid kontakterna sitter på laptop optiska och hårddiskar.

Previous:hur man rengör NEC kylfläns laptop cpu Next:hur man fixar USB-port

Relaterade artiklar


 • hur man installerar en gateway 400sd4 fläkt
 • hur man fixar en IBM fel netvista tangentbord
 • hur man byter CPU i en MacBook
 • vad är APC makt?
 • hur man kan förbättra kvaliteten på ett grafikkort
 • hur man ansluter en Cintiq 21UX till en iMac
 • hur man kan återställa en Dell Latitude D620 till fabriksinställningarna
 • sju delar av en dator
 • hur man byter tangentbord på en Panasonic CF-51
 • hur man fixar Windows runtime error 76