Dator > hur man installerar en CMOS-batteri i en gateway laptop

  • hur man installerar en CMOS-batteri i en gateway laptop


  • CMOS (Complementary Metal Oxide Semiconductor) batteri är det som håller vissa grundläggande funktioner på din Gateway laptop sparas medan datorn är avstängd. Om du upptäcker att din bärbara dator förlorar sin klocka inställningar varje gång du slår ner det, är chansen att CMOS-batteriet behöver bytas ut. Om du inte vill ta datorn till en tekniker, är det möjligt att göra det själv. Dock är CMOS-batteriet sitter på moderkortet i datorn och kräver en del arbete att ersätta.

    Du behöver:
    liten skruvmejsel
    . Plastkort.


    1.
    Stäng av datorn och ta bort nätadaptern. Ta ut batteriet ur dess fack på undersidan av datorn. Vänd den bärbara datorn och ta bort skruvarna på dvd-enheten på plats och dra ut DVD-enheten.
    2.
    Avskaffa de återstående skruvarna på undersidan av datorn. Dessa skruvar säkra det trådlösa kortet täcker, minneskortet locket och modemet kortluckan. Ta sedan bort alla plastskydd. Ta bort den trådlösa kortet genom att skjuta den försiktigt ut.
    3.
    Bort hörnet skruvarna på undersidan av den bärbara datorn säkra nederdelen. Ta av höljet genom att dra bort från den bärbara datorn. Ta bort eventuella kvarvarande, exponerade skruvar på undersidan av datorn.
    4.
    Vänd den bärbara datorn och ta bort den tunna plasten band som löper längs gränsen av tangentbordet med naglarna. Om dina naglar är inte tillräckligt länge, kommer ett plastkort arbete.
    5.
    Bort de två skruvarna på vardera sidan av tangentbordet säkra den till datorn. Ta bort tangentbordet.
    6.
    Ta bort alla exponerade skruvar där tangentbord brukade sitta. Dessa skruvar fast överdelen till datorn. Ta av höljet, exponera moderkortet.
    7.
    Leta upp CMOS-batteriet. Det är ett litet batteri om storleken och formen på ett mynt och skall vara väl synliga på bordet. Beroende på vilken modell av Gateway du arbetar på, kommer CMOS-batteriet antingen vara fastsatt med en klämma eller ansluten till styrelsen av två mindre kablar. Hursomhelst, de är lätta att avskilja.
    8.
    Koppla loss batteriet genom att dra försiktigt bort från ledningar eller poppar klippet ut. Ta bort CMOS-batteriet och ersätta det med det nya (finns på någon elektronik butik eller online). Montera datorn i omvänd ordning du tog isär den.


Previous:nothing Next:hur man får ljud från din dator att spela på din TV





Relaterade artiklar


  • hur fylla på bläcket i en Epson Stylus RX620
  • hur man demonterar en Acer laptop
  • felsökning hp photosmart c5140 skrivaren
  • hur man fixar det 8.882 misstag pansat 250
  • hur man kommer åt återställa partition på en gateway mt6840
  • hur man rengör en patron för en HP LTO Ultrium
  • hur man fixar 55,1 felmeddelande på HP LaserJet 2600
  • hur man fixar en enhet USB-skrivare som inte är erkända
  • hur du lägger till minne till en dator powerspec
  • hur man använder ett USB-ljudgränssnitt på Cool Edit Pro 2,1