Dator > hur man fixar USB-port

 • hur man fixar USB-port


 • USB eller Universal Serial Bus-tekniken har varit stor på att eliminera gissningar kring ansluter enheter till en dator. Med USB, kan du ansluta en enhet till datorn och det fungerar. Utom när det inte. Sen du lämnade försöker lista ut vad som gick fel och hur yo fixa USB-port. Var du talar om ett USB-minne, webbkamera, skrivare det första symtomet att det finns ett problem är att datorn inte ens erkänna att enheten finns. Fastställande av USB-porten är faktiskt inte så svårt, men kan vara nervöst första gången du måste göra det. Här är några saker att försöka om vill fixa en USB-port

  Du behöver:. . .
  Dator med en trasig USB-port


  1
  Innan du börjar arbeta på USB-porten, se till att enheten är inte problemet. Om datorn säger att det finns en ny USB-enhet men att den inte kan använda den, oftast det finns ett problem med enhetens drivrutin och inte USB-porten. Om så är fallet är det bästa att installera eller uppgradera drivrutinen. Â Prova att infoga enheten till en annan dator. Om enheten fungerar, beror det sannolikt problem med datorn och inte enheten.
  2.
  Försök starta om datorn. Omstart en dator återställs alla program till normalläge och kommer att rensa upp många frågor. Den startar processen kontrollerar också alla enheter på datorn och kan ibland fixa en USB-port. Först stänga av maskinen. Anslut USB-enhet upp till datorn och starta den. Denna omstart kan ibland fixa en dålig USB-port.
  3.
  Försök att ansluta USB-enhet till en annan USB-port på samma dator. Om enheten fungerar nu, har det gamla USB-porten antagligen en hårdvara eller BIOS fråga. Gå till steg 5 för att försöka fixa en dålig USB-port via BIOS. Rätta till ett hårdvaruproblem på en USB-port kräver fungerande på moderkortet som är typiskt dyrare bara lägga till en ny USB-portar.
  4.
  Avinstallera datorns USB-chef enheten buss. Enhetshanteraren styr USB tillgång och ibland blir korrupt. Fastställande av USB-enheten manager kräver administratörsrättigheter på maskinen. Det bästa sättet att avinstallera chef enheten bussen är att högerklicka på datorns ikon och välj Egenskaper. Â Detta kommer att ta upp hårdvaran för din maskin. Klicka på fliken Maskinvara och välj enhetshanteraren. Enhetshanteraren listar alla enheter på datorn. Nästa steg är att öppna upp "Universal bussen controller" alternativet. Högerklicka på alla poster enligt detta alternativ och avinstallera dem. När alla enheter har tagits bort startar maskinen med den anslutna USB-enheten. Vid omstart, windows på nytt installerar USB Device Manager. Merparten av tiden kommer detta fixa USB-porten.
  5.
  Nästa sak att prova är att kontrollera BIOS. Starta om maskinen och in i BIOS-skärmen. Du bör kontrollera att alla USB-portar är aktiva. Om de är, bör du prova med att återställa BIOS-inställningarna till standard. BIOS reset kommer ibland fixa USB-port. Men om det inte måste du överväga att uppgradera BIOS. Uppgradering av ett datorns BIOS är mycket beroende av moderkortstillverkaren och du kommer att behöva besöka datortillverkarens webbplats för detaljerade instruktioner.
  6.
  sista knep för att försöka fixa en USB-port är att reparera ditt operativsystem. Ibland USB-drivrutinerna kan skadas och bryta USB-portarna. Du kan installera om systemet filerna på datorn som ska fixa USB-porten. Datafiler bör inte ändras i denna process, men det är en bra idé att göra en fullständig säkerhetskopiering av datorn i förväg. I Windows är ett OS ominstallera gjort genom att läsa upp den Windows-installation CD /DVD och välja att reparera Windows-installationen. Följ bara steg och du har ofta en fast USB-port vid slutet av processen.


Previous:hur man installerar en DVD-brännare i en hp pavilion dator Next:hur du installerar en fläkt i en gateway laptop

Relaterade artiklar


 • hur man kan få en flash-enhet på en UNIX-system
 • hur man använder en HP analog TV-tuner
 • hur man väljer en stationär PC
 • bror bläck Refill instruktioner
 • RAM datorinformation
 • hur du ändrar inställningarna för pekplattan på en HP laptop
 • HP 5510 felsökning
 • hur man ansluter en Sony Vaio laptop till en tv
 • felsökning ladda upp bilder på en Dell Dimension
 • Hur får jag tillbaka mina filer från en kraschad hårddisk?