Dator > hur du ansluter din interna hårddisk till din laptop

 • hur du ansluter din interna hårddisk till din laptop


 • Bärbara datorer är bärbara, bra för de flesta uppgifter och bär ett är ett bra sätt att träffa andra människor med bärbara datorer. En sak de ibland saknar är en stor mängd data lagring. Om du har en gammal stationär hårddisk, men kan du enkelt ansluta den till din bärbara dator för extra lagringskapacitet. Du kan göra detta genom att antingen köpa en konverterare, som bara kommer att ansluta din hårddisk till din laptop eller använda en inneslutning, som kommer att ansluta och skydda din hårddisk så att du kan transportera den lätt

  Du behöver:.
  Desktop hårddisk.
  Extern hårddisk låda (tillval).
  IDE till USB omvandlare (tillval).
  SATA till USB konverterare (valfritt).

  hjälp av en omvandlare


  1.
  Reda på vilken typ av hårddisk du har. Det finns två huvudtyper: SATA (Serial ATA) och PATA (Parallel ATA, även känt som IDE). SATA-enheter har små, wafer-liknande kontakter på baksidan och IDE-enheter har två rader med 20 små metallstift.
  2.
  Sök på nätet för en SATA eller IDE till USB (Universal Serial Bus) omvandlare, beroende på vad din hårddisk är. Någon bärbar dator bör ha minst en USB-anslutning, men du bör titta igenom manualen för att se om du har USB 1. 0 eller 2. 0-portar och leta efter en kompatibel kontakt. Alla datorer som gjorts under det senaste året eller två bör ha 2. 0-portar. Om du har svårt att hitta en omvandlare försöka www. newegg. com. Det bör kosta mindre än $ 20.
  3.
  Anslut omvandlaren till hårddisken och till USB-porten på den bärbara datorn. Omvandlaren måste komma med en strömadapter också. Läs manualen och ansluta nätadaptern enligt instruktionerna.

  Använda en låda


  1.
  Kontrollera vilken typ av hårddisk du har. Det finns två huvudsakliga typer: SATA (Serial ATA) och PATA (Parallel ATA, även känt som IDE). SATA-enheter har små, rån-liknande kontakter på baksidan och IDE-enheter har två rader med 20 små metallstift.
  2.
  Sök på nätet eller i en datorbutik, för antingen en SATA eller IDE extern USB-hårddisk låda. Utrymmena bör vara relativt billig (runt $ 20). Det finns två huvudsakliga storlekar på hårddiskar: 2,5 inches och 3. 5 inches. Bärbara enheter är 2,5''och stationära enheter 3,5''så att du har rätt storlek när du köper din låda. Det finns också olika USB-portar, kontrollera din bärbara dator i dokumentationen för att se om den har 1,0 eller 2. 0-portar och få lämpliga inneslutningen. Kapslingen ska komma med alla sladdar som du behöver.
  3.
  Sätt hårddisken i kammaren. Det bör endast vara en metod att göra detta på rätt sätt, så titta på anslutningarna och matcha dem alla.
  4.
  Anslut inneslutningen till din bärbara dator med USB-kabeln som följde med lådan och en ledig USB-port på din bärbara dator. Det kan finnas en nätsladd också, eller höljet kan få ström från USB-porten. Läs manualen för att ta reda på vad slags makt inneslutningen kräver. USB 2. 0-portar ger oftast tillräckligt med ström för att driva en enhet. USB 1. 0-portar kan inte, och din låda kan komma med ett två huvuden USB-kabel, med en anslutning för data och en för makt. I så fall ansluta både huvuden till fri USB-portar.


Previous:hur man hämtar ett lösenord på en delad dator Next:rensar en dator utan att förlora förare

Relaterade artiklar


 • dubbla processorer jämfört med enkel processor
 • hur man öppnar en Dell gx260 dator
 • hur man ansluter en PC nätaggregat p10
 • hur du tar bort en CD-ROM-enhet från en HP Pavilion notebook n5425
 • topprankade renoverade tonerkassetter
 • hur man installerar en DVD-enhet på en Dell dator S310
 • hur man gör en PC Remote använder en Wii controller
 • hur man rengör rödvin ur en dator
 • hur man tråd dator fläkt
 • hur man installerar grafikkort i bärbara datorer