Dator > Hur man använder en stor trackball mus på en dator

 • Hur man använder en stor trackball mus på en dator


 • Att se en stor trackball mus för första gången orsakerna suckar från en hel del datoranvändare, men det finns ingen anledning att gräma. De flesta styrkula möss är två till tre gånger större än en mobil mus, för att ge din hand mycket mer stöd. Det är lättare att flytta fingrarna än att dra en mus över hela skrivbordet, och stora trackball möss orsakar färre belastningsskador. Det är inte svårt att arbeta en stor trackball mus när du vänjer sig

  Du behöver:. .
  Fuktig servetter eller alkohol-indränkt kuddar
  Bomullspinnar.
  Tvättsprit.


  1.
  Anslut din stora styrkulan på rätt plats på din dator om du använder en fast styrkula. Installera någon programvara som följde med de stora styrkulemus, även om de flesta är plug-and-play.
  2.
  Vila handen på styrkulemus. Om du använder ett centrum-boll styrkulemus, kommer ditt pek-och långfingret automatiskt falla på styrkulan kommer tummen vara på vänster-klick och din ring och fingrar lillfingret kommer att vara på höger-klicka på knappen.
  3.
  Flytta inte styrkulemus själv. Den är avsedd att sitta stilla medan du manipulera bollen. Var inte rädd för att flytta det om du måste-ingenting kommer att hända. Det finns ingen sensor på undersidan. Bara inte tippa över för långt, eftersom på många modeller bollen inte är ansluten och det kommer att falla ut och rulla iväg.
  4.
  Flytta markören med hjälp av dig index och /eller långfinger att rulla bollen i sin vagga. Rotera det mot dig och markören kommer att flytta ner, flytta den bort från dig och markören kommer att flytta upp. Rulla den till vänster eller höger för att förflytta markören åt vänster eller höger.
  5.
  Markera för kapning, kopiera och klistra in genom att flytta markören till början av texten du vill manipulera. Tryck nedåt på vänster-klicka på knappen med tummen och rulla styrkulan till höger med fingrarna. När du markerat den text du vill ha, lyfter tummen. I texten kommer att stanna markerad om du klickar på vänster knappen.
  6.
  Tryck på höger-klicka på knappen med din ring eller lillfinger att få listrutan med den sammanhangsberoende känslig menyn i det. Detta kommer att förändras efter vad sida är på skärmen, så du kommer att spela med styrkulemus-eller läs instruktionerna som följde med det -. Att bli bekant med den knappen
  7.
  Rengör styrkula en gång i månaden eller så genom att ta bort bollen och torka den med en mjuk trasa, fuktig servett eller alkohol-indränkt pad. Rengör kontakterna med en bomullspinne swap doppad i tvättsprit och skakas tills nästan torr. Stor styrkula möss behöver mindre rengöring än mobil möss, eftersom de sitter stilla, men de ibland behöva rengöras.


Previous:hur du anpassar en Sony Vaio Next:vad har du att göra för att överklocka en dator processor?

Relaterade artiklar


 • information om datorn torn
 • hur du tar bort marker från en patron
 • hur man byter en fixeringsenhet på en HP LaserJet 2300
 • hur man installerar ett Ethernet PC Card för en Dell l550r
 • Hur man återskapar en diskenhet
 • Hur man slår ihop program från 2 hårddiskar
 • Tablet PC-penna tips
 • CD kontra DVD för lagring av video
 • Hur får man en student rabatt på Apple Store
 • hur Jämför Asus bärbara datorer