Dator > vad som orsakar en dator fläkt för att föra oväsen?

 • vad som orsakar en dator fläkt för att föra oväsen?


 • Ett korrekt kyls systemet ökar både stabilitet och prestanda i en dator. En av de viktigaste komponenterna för kylning är genom fallet och komponent fans, men de flesta av bullret från datorn skapas av dessa fans. Så varför de gör så mycket buller

  Buller från normal drift

  Fans göra buller i normal drift. Som fläktbladen skär genom luften, störa de luften och orsakar ljud. Således den snurrande fläkt resulterar i ett svagt surrande ljud. Bullret från dessa fans syns mera i en dator på grund av dess slutet utrymme. Dessutom har datorn fläktar för att kyla processorn, fallet i allmänhet, strömförsörjningen och, ibland, hårddiskar och grafikkort. Varje fläkt bidrar till den övergripande datorn fläktljud.

  Buller från typ av fläkt

  Fläktar finns i antingen ärm-eller kullagrade typer. Med en ärm-bärande fan, snurrar fläkten i en smord ring av material. Som smörjmedel slits, blir fläkten ljudligare tills det till sist misslyckas. Med en kullagrade fläkt, glider axel fläkten längs små stålkulor för att rotera.

  Sleeve fläktarna är tystare än kullager fans tills hylsan materialet bryts ned. Men kullagrade fläktar tenderar att vara längre än ärm-bärande fans, vilket resulterar i en mer konsekvent ljudnivå.

  Buller från hinder

  En fläkt kommer att göra ljud om det finns ett hinder i vägen för bladen , allt från bebyggda damm att lösa trådar. Detta är det enklaste fan-bullerproblem att åtgärda eftersom det är bara en fråga om att ta bort hindret. Ibland kan fläkten blockeras av sin bostad. Detta resulterar då fläkten blir obalanserad och inte roterar jämnt.

  Buller från storlek och hastighet

  I normala fall, större fans är starkare än mindre fläktar, eftersom de flyttar mer luft. Ges samma luftflöde skulle dock en mindre fläkt bli högre. Detta visar också förhållandet mellan hastighet och buller. Som fans gå snabbare, de genererar mer buller. Högre fläkthastighet kan bero på förhöjd temperatur i ärendet eftersom varm luft rör sig snabbare än kall luft.

  Överväganden

  Dator fläktljud är förenat med en normal drift. Däremot kan den typen av mål och rummets storlek bidrar till hur märkbar den fläktljud är. Ärenden som flera utsugs och ventiler sidan producera mer buller än fall utan. Likaså är övergripande fläktljudet mer märkbar i ett litet rum, jämfört med en vidöppen stort rum. Rätt mängd dator fläktljud är en balans mellan buller och önskad mängd kyla för systemet.


Previous:nothing Next:felsökning en HP Deskjet 5440

Relaterade artiklar


 • hur man gör en laptop kamera arbete
 • hemlagad patron rengöringslösning
 • hur man byter skal på en bärbar dator
 • hur du aktiverar tvingas protokoll kryptering
 • hur kontrollerna av bläck på HP Inkjet 1100
 • Hur kan jag ta bort damm från min laptop tangentbord?
 • AMD Quad Core vs Pentium Quad Core
 • hur man rengör hårddiskar utan fönster
 • hur du ställer in en IP-adress på en HP LaserJet 8000
 • Hur får jag tillbaka mina filer från en kraschad hårddisk?