Dator > vad är APC makt?

 • vad är APC makt?


 • APC Power beskriver ett batteri back-up enhet som används för att driva elektroniska apparater när en AC är otillräcklig eller saknas. APC Power är ett generiskt varumärke för en avbrottsfri kraft, eller UPS, som tillverkas av American Power Conversion. Företagets namn blev synonymt med en UPS eftersom APC pionjärer inom utvecklingen av teknologin för den växande persondator marknaden 1984. Innan dess var det bara stora UPS-enheter, som används för stordatorer och vitala elektronik.

  vad den gör

  En UPS erkänner spänningsfall och förluster (brownouts och strömavbrott), och rutter makt till interna batterier inom millisekunder. Beroende på UPS-enheten, kommer utrustningen köras på batteri för upp till 15 minuter, vilket ger tid att stänga utrustning ner eller slå extra strömmen. Generatorer eller annan nödsituation kraftsystem används ofta tillsammans för att återställa strömmen för kritiska installationer, men ger inte momentant skydd på egen hand.

  Andra UPS använder

  UPS-enheter används även för att skydda telekommunikationerna, sjukhusutrustning och andra elektriska anordningar, när utrustningen inte skulle skapa störande eller farliga situationer. Viss utrustning är tillverkad med en intern UPS, vilket eliminerar behovet av flera externa enheter. Modeller och system är tillgängliga för alla krav, allt enda hemdatorer till hela byggnader.

  Överväganden

  Innan du köper en UPS för hemmabruk, överväga om du behöver en. En plötslig dator avstängning inte nödvändigtvis kommer att skada datorn, men du kommer att förlora information som inte har sparats. Om användning är begränsad till Internet, en UPS får inte nödvändig. Brownouts kan orsaka att en dator fungerar, men oftast kommer inte att orsaka bestående skada.

  Eftersom nätaggregat kommer i ett antal utlopp konfigurationer, räkna antalet nätsladdar du ansluter. För en hemdator set-up, glöm inte bildskärmen, modem, skrivare och annan kringutrustning. Om UPS-enheten sparkar på, behöver du hela systemet igång för att stänga enheter.

  Ansluta och underhålla UPS

  Anslutning och inrätta en UPS är lika enkelt som att koppla av datorkomponenter i enheten, och du ansluter enheten till ett vägguttag. Högre-end-system levereras med UPS programvara som hjälper övervaka systemet och kommer att varna och vägleda dig genom stänga processen om problem uppstår.

  Din UPS bör kontrolleras regelbundet för batteritid och funktionalitet. Om dina behov kräva en större UPS eller flera små enheter, överväga ett serviceavtal med säljaren. Det finns inga delar i en UPS, och ett serviceavtal kan inkludera försäkring bör ett katastrofalt misslyckande uppstår.

  UPS Typer

  Det finns två typer av avbrottsfri kraftförsörjning att överväga för hem och små företag. Att välja rätt UPS beror på dina behov och budget, men det viktigaste är den risknivå du är villig att ta.

  Offline eller Standby UPS (SPS) enheter är billiga, erbjuder grundläggande batteri back-up, och kan ha ett överspänningsskydd. Billig enheter brukar inte ha lampor batteri monitor eller självtestning funktioner som användarna känner till problem med UPS-enheten själv. Eftersom batterier kommer att misslyckas med tiden, och kretsarna kan fungera bristfälligt, välja en UPS med minst ett batteri monitor.

  Line-interactive UPS-enheter expandera på de grundläggande dragen i Offline /vänteläge enheter, och lägg en elektrisk transformator. Detta spartransformator justerar och kompenserar för spännings avvikelser på grund av brownouts och överspänning, utan att förbruka batteri.

  En annan viktig möjlighet att leta efter är makt konditionering. Fluktuationer i kraft uppträda under normala omständigheter, vilket skapar "smutsig" makt, som kan skada nätaggregat i känslig utrustning och eventuellt UPS enheten själv.

  Den bästa källan till information är en dator eller UPS återförsäljare. De kommer att fråga frågor som krävs för att avgöra vilket system som är rätt för dig. När det gäller att skydda dyr utrustning och viktiga data, att välja rätt skydd är alltid värt kostnaden.


Previous:nothing Next:hur du uppgraderar minnet för en 2008 stationär dator

Relaterade artiklar


 • hur man använder en HP analog TV-tuner
 • Hur konvertera en HP allt-i-ett-skrivare till trådlösa
 • Hur kan jag identifiera min ethernet adapter?
 • Felsökning en Lexmark Z53
 • hur man öppnar en MagSafe-nätadapter
 • hur du ställer in bärbara SATA-hårddiskar med bios
 • hur ta reda på min pc: s specifikationer
 • hur du installerar Microsoft skrivare bildvisare
 • hur man uppgraderar en Compaq Presario 6000 AMDs RAM
 • Felsökning kod 10 på DVD-ROM av en bärbar dator