Dator > tecken på en sviktande hårddisk

 • tecken på en sviktande hårddisk


 • Din hårddisk är den enskilt viktigaste komponenten i din dator. Om RAM (Random Access Memory) misslyckas, kan du köpa nya RAM, och även om moderkortet dör, kan du ersätta det. Men om din hårddisk går sönder, kan du förlora oersättliga data

  hårddisk för viktiga komponenter

  Moderna hårddiskar är utformade för att senaste åren. Men ju äldre de blir, desto större är risken för ett misslyckande. Detta beror på hårddiskar är mekaniska apparater med många rörliga delar. The Platters (metall diskar data lagras på) snurra på 5. 400 till 7. 200 rpm. Huvudena (små elektriska komponenter som läsa och skriva data på skivorna) flytta mycket snabbt strax ovanför fat.

  Varför hårddiskar underkänd

  De flesta enheter misslyckas eftersom ett mekaniskt fel. Lager slits ut och huvuden kan påverka tallrik yta, vilket gör "huvud krasch. " Chef krasch är oftast orsakas på grund av att datorn var tappas eller vältas medan det var på. Det finns ingen tidig varning för huvudet krasch, lager slits naturligtvis ut med tiden, och ofta de kommer att ge tecken.

  Tecken på misslyckande

  Om din hårddisk gör ett klickande, surrande eller pipande ljud, är detta ett säkert tecken på att det är på väg att misslyckas. Skadade filer, försvinner filer eller filer som saknas är också tecken på en hårddiskkrasch eller virus. Felmeddelanden när du flyttar eller kopierar filer finns tecken på förestående misslyckande, som är kontinuerlig omstart.

  Vad gör du om du ser tecken

  Beroende på din budget och värdet av dina data, kan du stänga av datorn omedelbart och har en data-recovery förfarande gjort på det. Dock kan dessa förfaranden kosta mer än $ 1000. Om detta inte är ett alternativ, säkerhetskopiera din hårddisk omedelbart och sedan köper en ny hårddisk. Hårddiskar är relativt billiga, 1 terabyte (1. 000 gigabyte) ersätter hårddiskar kan hittas på nätet för mindre än $ 100. När hårddisken är installerad, helt enkelt återställa dina data till den nya hårddisken.

  Underlåtenhet Förebyggande

  På en ny hårddisk, lagras filerna i block, så filen på en fysisk plats. Efter en stund kan filer få dela upp och utspridda över flera platser på hårddisken, detta kallas filen fragmentering. och det orsakar din hårddisk att ha att titta på många olika ställen att hitta de fullständiga handlingarna. För att minska denna splittring, regelbundet defragmentera hårddisken. Detta kommer inte bara att förbättra systemets prestanda, det kommer att minska belastningen på din hårddisk. Håll också din dator i en ren och sval miljö, och om du har en bärbar dator, inte flytta runt den medan den är på.


Previous:nothing Next:hur man byter en Panasonic Toughbook modem

Relaterade artiklar


 • Lägga till ett nytt moderkort
 • Felsökning av en HP Deskjet 450 CBI skrivare som inte kommer att mata papperet
 • hög upplösning definition
 • Hur kan jag se AGP-hastigheten mitt kort är igång?
 • enkla sätt att rengöra skrivmaskin nycklar
 • 1GHz Pentium 1GHz vs Celeron
 • hur man använder en CASIO EZ-etikettskrivare
 • hur man fixar datorn band
 • hur man byter en fläkt på en Fujitsu
 • Mac G4 laptop skärm felsökningstips