Dator > processorhastighet vs minne

 • processorhastighet vs minne


 • Processorhastighet och minne är två vanliga sätt att mäta den totala effekten eller kvalitet på en dator. Både mycket olika, de är också mycket viktigt, även om det är mycket lättare att lägga till minne till en dator än att uppgradera sin processor

  Processor

  central processor, eller CPU, utför de otaliga matematiska operationer som är basen för allt som datorn gör --- den källa i huvudsak av ordet "dator" i sig. Processorn måste ta emot instruktioner, avkoda dem, utföra oberoende beräkningar krävs, och skickar resultatet av dessa beräkningar till en adress i minnet, där den kan nås av andra enheter i datorn. Hastigheten på en processor mäts i hertz --- en processor som kör på 1 Hz kan utföra en enda mottagning avkoda-räkna-sända cykel på en sekund. Moderna processorer åtgärd hastigheter i gigahertz, vilket innebär att de kan utföra miljarder cykler på en sekund.

  Memory

  En dators minne består av flera solid state chips --- kallade "pinnar" --- av transistor- baserad datalagring. När folk talar om eller mäta "minne" av en dator, är det allt som oftast till datorns RAM eller Random Access Memory, där uppgifter om datorns hårddisk behöver processorn kopieras och lagras. Eftersom processorn kan komma åt data i RAM-minnet mycket snabbare än det kan data på en hårddisk, RAM-hastigheter upp en dator verksamhet betydligt. Minne mäts i bits och bytes, sedvanliga enheter av information, moderna minneskretsar kan hålla miljarder (Giga) eller till och med biljoner (Tera) byte.

  Varför du behöver en snabb processor

  En dator med en långsam CPU kommer inte att kunna utföra operationer tillräckligt snabbt för behoven hos moderna program. De beräkningar som krävs av dessa program kommer inte att returneras tillräckligt snabbt, och programmets uppmanar CPU kommer stack upp och göra datorn kör obehagligt eller ens unusably långsamt.

  Varför du behöver Memory

  Oavsett hur snabbt en CPU, om den är tvungen att begära uppgifter direkt från permanent lagringsmedia som hårddiskar, kommer det att hindras av den jämförelsevis glacial läs /skriv hastighet sådana medier. Datorprogram lita därmed kopiera viktiga data till minnet innan den behövs av processorn. En dator med otillräckligt minne kommer att behöva förlita sig på den ursprungliga hårddisken kopior för dessa uppgifter, vilket skulle göra processorhastighet huvudsak irrelevant, tvingar program att köra med hastigheten på hårddisken.

  Ändring

  Även om både statistik är lika viktiga, när de köper en dator, är det bättre att satsa mer på processorns hastighet än minne. Det beror på extra minne till en dator är i allmänhet ganska lätt --- du kan köpa RAM-minnen på någon datorbutik och stickning dem i din maskin är en av de mindre mystiska och besvärande hårdvara verksamheter som finns. Ökar märkbart din processorhastighet, å andra sidan, kräver vanligen att köpa en ny processor --- som kan kräva den genomsnittliga konsumenten att köpa och installera ett helt nytt moderkort, en mycket större huvudvärk än att bara lägga RAM.


Previous:nothing Next:bildskärmar vs CRT

Relaterade artiklar


 • Hur rengör jag igensatt bläckstråleskrivare på min HP 1210 skrivare?
 • hur man använder acernote återställnings-CD
 • hur man skapar en skugga kopia av en hårddisk
 • hur ta reda på bläcknivåerna i en HP-skrivare
 • Hur ställer jag en Maxtor hårddisk i felsäkert läge?
 • hur du ändrar bakgrundsbelysningen på en Inspiron 9100
 • hur man bränner m2ts till en DVD
 • hur du ansluter en PS2 till en dator
 • hur man reparera en 1720 smart hårddisk
 • Felsökning av en HP PC setup