Dator > problem med att öppna sidor med en mus

 • problem med att öppna sidor med en mus


 • Musen uppfanns av Douglas Engelbart 1964, även om det var en stor enhet med trä skal på den tiden, enligt Computing History. . Sedan dess har det skett stora förbättringar i mus teknik, samt en signifikant reduktion av storleken på möss, men redan nu finns det ibland brister i musen som orsakar problem i öppna webbläsarfönster. Problem kan också bero på ett problem med webbläsaren själva programvaran.

  Vänster musknapp

  En mus har oftast minst två knappar, en rätt knapp och en vänster knapp. Den vänstra knappen används oftast för att välja ett visst område på skärmen. Det är den primära funktionen på knappen. Rätten knappen används för att få tillgång undermenyer på tillämpningar så att användare kan justera inställningar eller utföra uppgifter manuellt. Åtkomst till undermenyn med den högra knappen brukar kallas "högerklicka".

  Det är möjligt att problemet beror på en funktionsstörning vänster musknapp. Du kan testa denna hypotes genom att vänsterklicka på en ikon på skrivbordet. Om åtgärden inte markera ikonen, prova att högerklicka. Om det drar upp en undermeny och tryck sedan betyder det att musen är annars funktionell, men den vänstra knappen är bruten.

  Obalans

  En annan möjlighet är förskjutning, vilket innebär att den plats där musen visas på skärmen är inte faktiskt samma plats där datorn som registrerar signalen. Med andra ord kan du ha musen placeras över webbsidan, men datorn kan tolka musen som något över, under, till vänster eller till höger om den avsedda platsen.

  Första Försök starta om datorn, eftersom detta kan vara ett tillfälligt fel. Om detta inte fungerar bör du gå till "mus" inställningar i Kontrollpanelen och klicka på fliken "Maskinvara". Du kan sedan trycka på "Felsök" knappen längst ner, som tar dig genom en serie diagnostiska tester för att försöka på nytt anpassa musen. Om inget av detta fungerar kan du behöva avinstallera och installera om drivrutinerna som följde med musen.

  Browser Problem

  Om musen fungerar med alla andra program, men är fortfarande orsakar surfar problem, problemet kan vara med webbläsaren själv.

  En möjlighet är att det inte finns en aktiv Internetanslutning, vilket sannolikt skulle medföra att webbläsaren för att öppna och visa en tom sida. Du kan kontrollera "Nätverksanslutning" i Kontrollpanelen.

  En annan möjlighet är att webbläsaren mjukvaran är skadad och får det att krascha när du försöker öppna fönster. Om detta är fallet kommer du förmodligen se felmeddelanden, men det är möjligt kommer du inte. Försök att lansera en annan webbläsare för att utesluta att det är problem med anslutningen. Webbläsaren också skulle kunna få blockeras av en brandvägg, så kontrollera inställningarna på alla anti-virus program som du har på datorn.

  Slutligen skulle frågan vara att webbläsaren vägrar att öppna hyperlänkar. Om webbläsaren fungerar när du skriver adresser i sökfältet, men inte när du klickar på länkar, det finns en stark möjlighet detta är problemet. Du kan försöka åtgärda detta genom att gå till Verktyg i webbläsaren och tillåter popup-annonser, som webbläsaren kan oavsiktligt blockera sidor som du vill se. Microsoft Support säger att du också kan saknas viktiga registerfiler som gör det enkelt internetsökning.


Previous:nothing Next:hur man byter en sprucken LCD-panel

Relaterade artiklar


 • Felsökning av en laserjet 2500n
 • hur man fixar dåliga sektorer ntfs
 • hur man använder en projektor med en Dell Latitude D630
 • hur man byter omriktaren i en Dell bildskärm
 • Hur konvertera en vga komponent
 • hur du ansluter en skrivare till en HP laptop
 • hur man byter gångjärnen på en gateway 200 bärbar dator
 • hur man byter en eluttaget på en Acer 5040 laptop
 • hur man installerar en HP laptop gångjärn
 • DVD + R information