Dator > interna kontra externa modem

 • interna kontra externa modem


 • Den viktigaste delen av hårdvara alla Internet-användare kan ha är ett modem. Orsaken är att utan modem kan en dator inte når Internet. Therefore, är en modem nödvändig för att få tillgång till Internet. När du köper ett modem, konsumenterna upptäcker att det finns två olika typer av modem. Interna modem och externa dem

  Internt modem

  ett internt modem är ett modem som passar inuti en dator. Interna modem fartyget vanligen med datorn och är förinstallerade. Dock kan vissa datorer har inte modem eller det interna modemet som följde med datorn kan skadas eller korrupta. I båda fallen gör med hjälp av ett internt modem inte ta upp några extra utrymme utanför datorn, och kan drivas med hjälp av datorns egen strömförsörjning.

  Externt modem

  ett externt modem liknar det interna modemet i Det ger också tillgång till Internet, men till skillnad från det interna modemet, sitter externt modem utanför datorn. Den externa modem kan användas när en dator inte kan passa ett internt modem i den. Modemet ansluts vanligtvis till datorn via en seriell eller USB-kabel, och är oftast drivs av en extern källa, snarare än datorn.

  Fördelar /nackdelar med det interna modemet

  Interna modem är oftast billigare än externa modem . Dessutom interna modem, en gång installerat, kräver liten eller ingen skötsel för att bibehålla deras utseende, och kräver ingen damning som helst. Nackdelar ligger i det faktum att datorn användaren är oförmögen att se status för modemet direkt, vilket innebär att tillgång till Internet kan äventyras utan att användaren någonsin veta.

  Fördelar och nackdelar med det externa modemet

  Den externa modem har normalt en status ljus eller annan sensor som gör att användaren kan kontrollera status för Internet-anslutning för modemet. Dessutom, på grund av den externa strömmen till modemet, är mindre värme skapas i datorn, vilket betyder att datorn håller längre och är mer produktiv. En stor nackdel att det externa modemet är att modemet måste upprätthållas med dammtorkning och dammsugning för att hålla den i toppskick. Det brukar också vara dyrare än interna modem.

  Överväganden

  Det finns olika anledningar till att köpa ett internt eller externt modem. Vill du ha något som du inte behöver oroa sig för damning eller rengöring, eller ta upp en kontakt på din överspänningsskydd, gå med det interna modemet. Om du behöver säkerhet och mindre värme användning i din dator, köp ett externt modem. Observera också att flera bredbandsmodem inte kan köpas i interna versioner. Du måste köpa bredbandsmodem som externa modem.


Previous:nothing Next:Dell Bildskärmar felsökning

Relaterade artiklar


 • instruktioner om hur man fyller HP Deskjet 4140 bläckpatroner
 • hur man identifierar PNY datorminne
 • hur man sätter musik på min mini SD-kort
 • hur man bifoga mer än en trådlös komponent
 • hur man byter LCD-skärmen på en Toshiba libretto
 • flash-enhet förfaranden
 • hur du tar bort kortet Compaq laptop WiFi & installera en antenn
 • tips på påfyllda bläckpatroner skrivare bläck
 • hur man bygger en video dator
 • hur du ändrar boot-disken på en debian