Dator > hur man gör en gammal familjens dator snabbare

 • hur man gör en gammal familjens dator snabbare


 • Uppgradera din gamla dator familj stationär eller bärbar kan ge din gamla dator nytt liv, och du kan spara pengar över att köpa en nyare dator. Innan du bestämmer dig att köpa en ny stationär eller bärbar dator för vardagsrummet, överväga att uppgradera din nuvarande dator om du använder det främst för att surfa på Internet, skicka e-post, chatt eller för att skriva och skriva ut dokument. Uppgradera en äldre Windows-dator genom att byta operativsystem och /eller lägga till mer RAM eller en annan hårddisk har potential att göra din dator så fort den dag din första köpte den, om inte snabbare.

  Du behöver:
  Skruvdragare
  . Ficklampa.
  Komprimerad luft eller blåsborste.
  RAM (minne).
  Hard Drive.
  Tomma CD's.
  CD Burner.
  Internet Access.


  1.
  Städa ur fläkten.
  Det första steget i att göra din gamla dator kan köras snabbare är att se till att alla rörliga delar är rena . När fläkten och andra rörliga delar bygga upp damm och sot, börjar de fel, och detta kan få datorn att överhettas och köra långsamt. För att rengöra insidan av datorn måste du först koppla bort datorn från väggen. När datorn är ansluten, måste du hålla ned strömbrytaren i 15 sekunder för att säkerställa all el är urladdat. Använd dina skruvmejsel, öppna datorlådan och använda ficklampan för att inspektera fläkten och inuti för damm. Avlägsna dammet försiktigt med en blåsborste eller tryckluft.
  2.
  Uppgradering av RAM, eller minne.
  Medan du befinner dig th dator fall, och efter det har rengöras, kontrollera att se om det finns något minne utbyggnadskortplatser på moderkortet. Ta försiktigt bort en pinne av datorns minne från moderkortet och kontrollera om PIN-storlek, hastighet och minneskapacitet. De flesta äldre stationära datorer med stöd för upp till 1 gigabyte RAM-minne, så om du bara har 256 MB RAM-minne i din maskin, uppgradera till 1 gigabyte kommer att öka hastigheten på din gamla familj dator som webbsidor laddas snabbare och tillämpningar kommer smidigare.

  3.
  Uppgradera hårddisken. Uppgradera hårddisken
  är ett annat sätt att göra den gamla datorn snabbt igen. Medan du är inne i datorns hölje Dra ut hårddisken för att kontrollera för gränssnittet och hastighet (eller RPM). De flesta äldre PC: s använder IDE-hårddisk gränssnitt, medan nyare stationära datorer använder SATA-gränssnitt. När du har bestämt gränssnittet för enheten, göra emittent att hastigheten är minst 7200 RPM. Om enheten är långsammare än 7200 RPM, är det en bra idé att hitta ett snabbare byte att öka prestanda av din familj dator.
  4.
  Installera om operativsystemet eller installerar Linux.
  Det sista steget för att öka datorns hastighet i din familj dator är att installera om Windows operativsystem, eller att installera ett Linux operativsystem. Installera om Windows efter många års användning kommer att rensa registret, bli ditt system från virus, och kommer att göra din dator snabbare igen. En annan lösning är att installera ett Linux operativsystem. Linux-operativsystem som Xubuntu är speciellt utformade för äldre datorer för att få dem att köra snabbt och effektivt.

  Tips och varningar


 • Du kan prova en kombination av eller alla dessa stegen ovan för att bidra till att öka din PC hastigheter
 • Linux är en familjevänlig alternativ till Windows och är snabbt och effektivt
 • uppgradera din hårdvara och installera om operativsystemet är det snabbaste sättet att öka hastigheter
 • hårdvara för äldre datorer är billigare än någonsin-prova att söka på Goodwill eller andra second hand-butiker för att se om de kan ha vissa hårdvara som används för billig
 • Var noga med att koppla ur datorn och ladda ur strömmen innan du arbetar på din dator. Risken för elektriska stötar är mycket allvarligt.

Previous:nothing Next:hur man uppgradera grafikkortet i en Dell Latitude d300xt

Relaterade artiklar


 • hur ta reda på min pc: s specifikationer
 • hur man ser på varje bild datorn har sett
 • Felsökning LCD datorskärmar
 • hur du tar bort fallet på en PowerMac G4
 • Felsökning skärmen på en HP laptop bildskärm
 • Hur stänger jag den trådlösa anslutningen på min hp 3210 skrivare?
 • hur man öppnar en Compaq Presario F730 fall
 • hur man fixar 55,1 felmeddelande på HP LaserJet 2600
 • hur man byter skärmar på en Sony Vaio
 • fördelar och nackdelar med webbkameror