Dator > hur man fixar en bärbar dator när strömmen stängs av och det kommer inte att starta upp

 • hur man fixar en bärbar dator när strömmen stängs av och det kommer inte att starta upp


 • Om din bärbara dator har stängts av sig själv och inte längre kommer att starta upp, så kommer problemet antagligen ligger hos batteri, nätsladd, eller moderkortet. För att isolera orsaken till problemet, systematiskt ersätta olika komponenter tills du hittar den som fixar problemet. Den processen kan bli lite komplicerat om moderkortet har misslyckats, eftersom du behöver för att helt plocka isär den bärbara datorn

  Du behöver:. .
  Skruvmejsel
  Ersättningsbatteri.
  Ersättning nätsladden.
  Byte moderkort.


  1.
  Anslut den bärbara nätsladd till ett annat vägguttag för att säkerställa att uttaget fungerar korrekt. Prova med en annan strömkabel för att se till att sladden är fortfarande funktionella.
  2.
  Vänd den bärbara datorn så att du har den nedre halvan av fallet är synlig. Tryck på laptop batteri Släpp knappen och dra ut batteriet. Dra ur nätsladden.
  3.
  Vänd laptop tillbaka och håll ned strömknappen i 30 sekunder. Sätt i batteriet igen och koppla in strömkabeln. Försök att sätta på den bärbara datorn.
  4.
  Tillbaka laptop batteri med ett annat batteri som du vet fungerar. Försök att driva den bärbara datorn igen. Ta ut den nya batteriet om den bärbara datorn fortfarande inte att starta, eftersom hela moderkortet måste bytas ut.
  5.
  Läs i manualen som följde med din bärbara dator eller gå till datortillverkarens webbplats . Ta reda på vilken specifik modell av moderkort använder och skaffa en ny.
  6.
  Ta bort alla skruvar från undersidan av ärendet. Lyft av plastskydden som döljer hårddisken, modem och RAM-moduler. Dra ut alla dessa komponenter och ställ dem åt sidan. Skjut CD-eller DVD-enheten ur sin port och den åt sidan.
  7.
  Vänd den bärbara datorn tillbaka och öppna upp LCD-skärmen. Tryck slutet av din skruvmejsel under plastremsan ovanför tangentbordet. Pop remsan av den bärbara.
  8.
  Lyft upp tangentbordet och koppla bort moderkort kabel. Lägg tangentbordet åt sidan. Ta bort skruvarna som håller processorn till det nedre högra hörnet av moderkortet. Lyft processorn och dess bifogade fläkten på moderkortet.
  9.
  Ta ut de återstående skruvarna som håller moderkortet i målet. Dra ut moderkortet och ersätta den med den nya. Sätt tillbaka alla skruvar och anslut processorn och dess fläkt.
  10.
  Anslut tangentbordet och plastlist. Återmontera de återstående delarna av den bärbara datorn och sedan slå på den.

  Tips och varningar


 • Innan du byter ut hela moderkortet på egen hand, kan du kontrollera om din bärbara dator är fortfarande under garanti. Tillverkaren kan ha möjlighet att byta ut moderkortet för dig, eller ge dig en ersättning laptop, utan kostnad.
 • Har aldrig öppna upp en laptop utan jordning dig själv först som någon statisk elektricitet i kroppen kommer att förstöra din dator. Du kan Jorda dig själv genom genom att bära en anti-statiskt armband eller genom att vidröra ett metallföremål som är ansluten till golvet.

Previous:nothing Next:hur man kan blanda PC3200 minne med PC2700

Relaterade artiklar


 • olika sätten att ansluta ett tangentbord till en dator
 • hur man installerar hög port Speed USB
 • fyra kategorier av datorkomponenter
 • hur radera DVD-RW-skivor
 • hur man ta bort ett äpple fjärrstyrning från en Mac-dator
 • hur du tar emot trådlösa fax
 • Hur byter jag en fläkt i en iMac G4?
 • hur man installerar en HP laptop gångjärn
 • om hur du kör via USB-kabel
 • Hur får man en universell netboot disk för att köra på en bootbar USB-enhet