Dator > hur man byter en sprucken LCD-panel

 • hur man byter en sprucken LCD-panel


 • LCD-skärmar är känsliga enheter. I elektroniska komponenter utrustade med LCD-skärmar, såsom bärbara datorer, kan en skadad panel ersätts utan mycket krångel. Men för enheter såsom plattskärms-TV, är ersättning en mycket mer komplicerat och bäst till experter. Om du har en spräckt LCD-skärmen i din bärbara dator, kan du ersätta det med ett nytt med grundläggande verktyg, förutsatt att den nya skärmen är kompatibel med din dator

  Du behöver:. .
  Nya LCD-skärm
  Laptop bruksanvisning.
  Skruvmejsel.
  Liten behållare.


  1.
  Kontrollera om skärmen är den enda komponenten med ett problem. Anslut en extern skärm till laptop via VGA-porten. Om den externa enheten visar bilder korrekt, innebär det att alla andra komponenter fungerar som de ska och att du inte måste ersätta andra komponenter. Att bara byta ut LCD-skärmen kommer att räcka
  2
  . Stäng av datorn och koppla bort den från strömkällan. Du ska aldrig försöka att plocka isär en elektronisk komponent med strömförande kör igenom den. Vänd enheten, och ta bort locket på batteriet. Ta ut batteriet.
  3.
  Hitta och ta bort skruvarna på plast ramen runt LCD-panelen som lossnar de små, gummifötter som täcker dem. De flesta bärbara modeller har skruvar i kanterna på LCD-skärmens ram som håller displayen montering på plats. Använd ett verktyg med en vass spets som en skruvmejsel för att försiktigt bända tillbaka gummikuddar från skruvhålen. Det kan finnas upp till sex skruvar alla runt ramen, ta bort var och en och hålla dem i en liten behållare med gummiskydd.
  4.
  Dra ramen från LCD-panelen. Från längst ner i mitten, skjut försiktigt fingrarna mellan plast ram och glasskärm, att arbeta sig runt hela ramen tills den är helt fristående. Med ramen av, kommer LCD-skärmen exponeras i en metallram, med en anordning som kallas omriktaren under den.
  5.
  Anteckna Tillverkarens delnummer från etiketten på baksidan av LCD-skärmen. Använd numret för att hitta en pålitlig leverantör till den outnyttjade skärmen. Om du redan har den lediga LCD-skärmen, ta bort den spruckna en genom att dra ur kablarna som ansluter den till den bärbara datorn. Identifiera videokabeln (ett band-liknande kabel tejpad på baksidan av skärmen) och försiktigt dra ut den från skärmen. Med kabeln av, lossa kabeln mellan LCD och inverter. I vissa bärbara datorer kan du behöva ta bort skruvarna från omriktaren att ångra kabeln.
  6.
  Skruva av LCD-skärmen från metallram och skjut den ut efter alla dess anslutningskablar har har lossnat. Skjut in den nya skärmen och lägga alla kablar och skruvar tillbaka på, precis som det var. Sätt tillbaka video-och omriktaren kablar och skruvarna på ramen och gummidämpare. Byt ut batteriet. När du är klar bör du ha några överblivna bitar.

  Tips och varningar


 • Se din bärbara manual innan processen för alla råd och förslag från tillverkaren om demontering. När du går, hålla varje komponent och dess tillhörande skruvar och kablar separat från andra komponenter. Detta kommer att göra monteringen processen mycket enklare.
 • Nästan alla tillverkare gör garantin ogiltig om en bärbar dator tas isär av någon annan än behöriga tekniker. Om du fortfarande under garantitiden, kanske du vill ta det till en bilhandlare snarare än att försöka fixa det själv.

Previous:nothing Next:hur man rengör en patron för en HP LTO Ultrium

Relaterade artiklar


 • hur man byter skärmen på en HP Pavilion dv2000
 • felsökning av en HP-skrivare 1500 med alla lampor blinkar
 • hur man kan spara eller återställa information från en flash-enhet
 • hur man byter en inspiron bakgrundsbelysning
 • hur man berättar trådlösa combos Microsoft isär tangentbordet
 • hur man läser en Memorex DVD-R
 • hur du skriver ut kuvert på en HP 970 skrivare
 • hur reparera en Dell 8200 bakgrundsbelysning
 • hur man gör en usb gitarr
 • Hur du ser U-verse TV på en bärbar dator