Dator > hur man byter bakgrundsbelysningen & omriktaren

 • hur man byter bakgrundsbelysningen & omriktaren


 • LCD-bildskärmar och tv-apparater blir allt mer populära än någonsin, på grund av tekniska framsteg och slimmad design. Men efter några år av konsekvent användning kan LCD-skärmar börjar få problem. Skärmar kan blackout intermittent eller har en mycket svag utseende. Dessa problem är oftast på grund av en misslyckad bakgrundsbelysning eller inverter. Lyckligtvis kan de allvarligaste "gör-det-själv" individer ersätta dessa komponenter

  Du behöver:.
  Lödkolv
  . Löd.
  Skruvmejsel.
  Inverter.
  Bakgrundsbelysning.
  Handskar.
  Anti-statisk bandet.
  Mask.


  1.
  Drag ut enheten från väggen och låta enheten ansvarsfrihet för några minuter. Om enheten använder ett batteri (som bärbara datorer), ta ur batteriet också.
  2.
  Demontera LCD-skärmen täcka genom att ta bort några skruvar med en skruvmejsel. Använd en moturs rörelse. På bärbara skärmar, täcker små gummi kan dölja dessa skruvar. Ta bort dessa genom att försiktigt bända bort dem med en kniv. I sällsynta fall vissa LCD-skärmar kan helt enkelt knäppa ihop. I detta fall lokalisera den lilla plast flänsar och bända upp dem med skruvmejsel. Sedan långsamt isär yttre skärmen täcker.
  3.
  Bort den interna LCD-plattan genom att ta bort några skruvar med en moturs rörelse. Använd en antistatisk armband, och gummihandskar för att undvika skador på känsliga kretsar. Förvara dessa skruvar på säker plats och markera dem för att undvika förvirring vid återmontering. Ta sedan bort LCD-skärmen och placera den på en säker plats.
  4.
  Leta reda på små bakgrundsbelysning och inverter remsa på kretskortet. Bakgrundsbelysningen är ett litet lysrör, och bör vara precis bakom de flesta LCD-skärmar. Strömriktaren är en rektangulär kretskort, som ansluts till kretsar nära bakgrundsbelysningen. Tillverkarna kan ansluta dessa direkt på LCD-skärmen, eller kan ansluta den till kretsen bakom den.
  5.
  Ta bakgrundsbelysningen omriktaren genom att ta bort några skruvar (om tillämpligt). Om tillverkaren fastlödda omriktaren på kretskortet, använd en lödning pistol för att lossa lödanslutningar. När du tar bort alla skruvar och anslutningar lödtenn, försiktigt bort omriktaren hjälp av ett drag rörelse.
  6.
  Ta bakgrundsbelysningen genom att värma upp lödning anslutningen på bordet för att lossa anslutningen. Vissa bakgrundsbelysning kan ansluta via kabel bilagor. I detta fall sakta koppla bort alla sladdar som nyfikna tillbaka sidor av varje kontakt. Använd en försiktigt fram och tillbaka förslaget att ta bort dem.
  7.
  Installera den nya bakgrundsbelysningen genom att vända bort metoder. Om tillverkaren ursprungligen fastlödda bakgrundsbelysningen till kretsen, använd en lödkolv för att värma anslutningen och tillämpa löda för att säkra bakgrundsbelysningen på plats. Återanslut alla kablar till kretskortet genom att bryta kontakterna på plats.
  8.
  Installera den nya strömriktare av återmonterar skruvarna och vrid dem medurs för att dra åt. Resolder omriktaren på plats om så behövs, genom att värma anslutningar med en lödkolv. Applicera sedan lödtenn. Återanslut alla kablar till strömriktaren genom att snäppa dem på plats.
  9.
  Sätt LCD inre plattan genom att ansluta skruvarna och dra åt dem i en medurs. Kontrollera att alla skruvar är ordentligt på plats.
  10.
  Sätt på LCD-skärmen täcka genom att dra åt alla skruvar eller knäppa tillbaka locket på plats. Slå på enheten för att se om det fungerar.

  Tips och varningar


 • Använd skyddshandskar för att förhindra skador på känsliga elektriska komponenter.
 • Wear en mask för att förhindra inandning löda rök.
 • Kondensatorer och andra elektriska komponenter kan behålla elektriska laddningen även när unplugged. Rör inte dessa delar.
 • Löd strykjärn blir mycket heta och kan skada kretskorten, så var försiktig vi lödning.

Previous:nothing Next:hur man installerar en hårddisk i en DVD-brännare

Relaterade artiklar


 • Hur vet jag om min bärbara dator har trådlöst inbyggt?
 • vem som köper tomma bläckpatroner för skrivare?
 • hur du tar bort alla kreativa ljud drivrutiner
 • hur man ska värdera och uppgradera din dator
 • hur du kan få i ett trådlöst kort för en Dell Inspiron 1200
 • hur du monterar en pc laptop
 • hur du uppdaterar ett ATI TV Wonder pro
 • hur man installerar drivrutiner hp7550
 • hur man gör en arabisk tangentbord för datorn
 • hur du tar bort en CD-ROM-enhet från en HP Pavilion notebook n5425