Dator > historien om PC minnen

 • historien om PC minnen


 • Historien om Personal Computer (PC) minnet är en fascinerande resa spårning omvandlingen av datorn som en jätte monolitisk kalkylator för att ett kraftpaket stationära dator. Även magnetiska kärnan minne föregick datorns minne, det är den tekniska grunden som gör moderna minne möjligt. Begreppet bitar som hölls i en aktiv matris bär över en bra bit in Random Access Memory (RAM). Ytterligare framsteg i minnet ingår den inre Inline Memory Module (SIMM), Synchronous Dynamic RAM (SDRAM) och Double Data Rate SDRAM (DDR).

  Magnetiska Core Memory

  Magnetisk kärna minne var en typ som används i mitten av 20-talet som används ferritringar upphävas på knutpunkter för korsande ledningar. Detta gjorde en matris av laddade kärnor som kunde kartläggas. Ferritkärnorna höll positiva laddningar som representerade bitar. Det är där vi får begreppet "core dump", en kvarleva fras som fortfarande används.

  Transistor-Based RAM

  När transistorer uppfanns, kan du använda ett chip för att lagra data i en serie interna switchar som var antingen på eller av baserat på den aktuella tillämpas på dem. Detta minne var otroligt liten jämfört med tidigare typer av minne och gjorde det moderna hemdator möjligt. Till en början var moderkortet täckt med ett fält av marker som var lödda i och förutsatt minne som inte kan ändras eller uppgraderas utan att fysiskt ta bort marker med en lödkolv.

  SIMM

  Den inre Inline Memory Module ( SIMM) var ett stort framsteg eftersom det var ett litet kretskort med minneskretsar på det som kunde installeras eller avlägsnas på ett uttag på moderkortet. Detta sparade utrymme på moderkortet och menade minne kan komma att ändras på om det gick dåligt, eller uppgraderas med SIMM som hade mer kapacitet.

  SDRAM

  Synchronous Dynamic RAM (SDRAM) var ett steg framåt i datorn hastigheter. Innan detta använde datorer Asynch RAM, vilket innebar att datorns klocka och RAM inte var synkroniserade. På grund av detta, gjorde RAM inte alltid att ha data när CPU bett om det, och att processorn kan få vänta på svar innan du utför beräkningar. Med tillkomsten av SDRAM, de var alltid tidsbestämda tillsammans, så när det var en fråga, hade RAM svaret redo.

  DDR

  Double Data Rate SDRAM (DDR) var samma typ av RAM som SDRAM med en viktig skillnad: Det innehöll teknik som gjorde att minnet ska läsas eller skrivas till i början och slutet av klockan cykel istället för bara en gång. Detta innebar att samma mängd minne kan användas dubbelt så ofta.


Previous:nothing Next:Vad du bör veta om uppgradering stationär dator minne

Relaterade artiklar


 • Zip-enhet instruktioner
 • hur man gör en DVD som kommer att spela på en TV
 • hur man använder en HP analog TV-tuner
 • fördelarna med en pekplatta
 • hur man duplex ett LaserJet 8100
 • hur man fixar det 8.882 misstag pansat 250
 • hur man återställer Kodak 5300 bläcknivåer
 • hur du installerar minne i en Dell M4400
 • hur du tar bort minnen som är för små från en bärbar dator
 • Lägga till ett större batteri till en funktion för reservkraft