Dator > från nätverket kort tutorial

 • från nätverket kort tutorial


 • Datorer är bra på egen hand, men de är ännu mer kraftfulla när de ansluts till ett nätverk. Med ett nätverk på plats, varje ansluten dator fri att dela filer, skrivare och andra medel. Detta kan kraftigt minska kostnaderna för att göra affärer och ge större effektivitet, men det är viktigt för datorns ägare att förstå tekniken som gör att deras datorer att ansluta till nätverket. Kärnan i att tekniken är en nätverkskortet

  Du behöver:
  stjärnskruvmejsel (3 /16 tum).
  Pappershanddukar.
  Aceton eller alkohol.
  Disponibel plasthandskar (tillval).

  Vilket nätverkskort är

  ett nätverkskort eller NIC, är en anordning som tillåter datorer att prata med varandra. Dessa dagar nästan varje Datorn levereras med någon form av NIC redan installerade, många datorer erbjuder ett flertal olika nätverksgränssnitt. För att hitta ditt nätverkskort, titta bara på baksidan av datorn och leta upp en anslutning som ser ut som en överdimensionerad telefonsladden. Detta är din NIC, använda en enkel kabel för att ansluta den till antingen företagets nätverk eller till ditt hem nätverkets router. Om du har en router hemma, kom det förmodligen med några av dessa CAT5 kablar. Om inte, dessa kablar finns tillgängliga på Radio Shack och annan elektronik butiker. I många fall kommer NIC byggas i moderkortet i datorn. Om din nätverksanslutning ligger längs undersidan av datorn som är mest sannolikt fallet. I andra fall kan du hitta ett tillägg på NIC längs sidan av datorn.

  Nätverkshastighet och NIC Performance

  En av de viktigaste fakta att veta om nätverkskort är att de kör i olika hastigheter beroende på vilken typ av NIC och infrastrukturen i nätet. Om du ansluter en ny dator till ett företagsnätverk, är det viktigt att fråga din IT-avdelning som Hastighet är lämplig innan du fortsätter. Vissa nätverk köra på 1GB eller snabbare, medan andra kör i lägre hastigheter som 100 MB. De flesta moderna nätverkskort rymmer ett antal olika hastigheter, men det är viktigt att veta hastigheten på nätverket så att nätverkskortet hastigheten kan ställas in på lämpligt sätt.

  Kontrollera indikatorlamporna

  Efter att nätverkskortet är på plats, är det en bra idé att titta på baksidan av datorn. På nätverkskortet själv, bör det finnas ett fåtal ljus. Dessa lampor används för att ange närvaron av nätverkstrafik. Om dessa lamporna blinkar, innebär det att det finns data som flyter mellan datorn och nätverket. Om det inte lyser, kan det betyda att det finns ett problem med detta meddelande. När det finns ett kommunikationsfel mellan datorn och nätverket ett antal saker skulle kunna vara att skylla på, inklusive en felaktig NIC, felaktiga inställningar hastighet och en dålig nätverksport. Det är viktigt att arbeta igenom varje problem att fastställa och åtgärda problemet.


Previous:nothing Next:Tablet PC-pennan tips

Relaterade artiklar


 • hur man kan öka timeout-inställningen på en HP Deskjet 600
 • effekten av ovanstående märkfrekvens för asynkronmotorer
 • topprankade renoverade tonerkassetter
 • Inaktivera administratören lösenord på en HP LaserJet
 • de användningsområden för en CAT6 Ethernet kablage
 • ansluter DVI-eller VGA
 • hur till vända på ett trådlöst nw8240
 • hur du tar bort nyckeln i en Dell Inspiron laptop
 • steg för steg instruktioner för laptop står
 • hur man ändrar teckensnitt namn på en Mac